Despres cedeix més de dos minuts a Coma, però es manté en primer lloc

Redacció / Foto; Dakar

El Dakar està vivint un autèntic estira-i-arronsa entre els dos colossos de la competició, Cyril Despres i Marc Coma.

Ahir el pols el va guanyar el pilot català de KTM, que va aconseguir travessar la meta amb 2 minuts i 2 segons per davant del resident francès. La victòria en aquesta etapa, que va tenir una especial de 377 quilòmetres, va ser per al jove català Joan Barreda, seguit per Marc Coma, i Cyril Despres va creuar la línia d’arribada en la tercera posició. Tot i això, Despres es manté en la primera posició amb un avantatge de només 21 segons sobre Coma.
Els dos pilots van començar la jornada amb una sanció de 15 minuts per haver canviat el motor en aquesta recta final de la competició, però no els ha afectat gens ja que la diferència amb el tercer classificat era de més de 45 minuts.
La lluita es va engegar des del primer quilòmetre, i és que al pas pel primer punt de control Coma ja havia retallat 51 segons a Despres, i aquesta diferència va augmentar encara més quan van passar pel segon punt, on el pilot català ja s’havia posat en la primera posició.
Els dos pilots van cometre un error de navegació en passar pel tercer punt de control, així que la diferència entre ells es va mantenir, però Coma va caure fins al tercer lloc i Despres es va col·locar en la sisena posició. El resident francès va retallar segons davant Coma quan van travessar el quart punt de control, però el català va tornar a ser més ràpid que Despres al punt cinc, així que la lluita entre els dos pilots treia fum.
El sisè punt de control va ser decisiu en acostar Marc Coma molt perillosament al liderat general, ja que va poder retallar la diferència amb Despres a només 26 segons i encara va escurçar en 5 segons la distància en passar per l’arribada. Els dos pilots no mostren signes d’esgotament i ahir Coma va ser el vencedor del seu particular duel, ja que quan avui s’engegui l’especial només els separaran 21 segons.
“M’ha anat bé fins al quilòmetre 225, perquè he pogut mantenir un bon ritme. No obstant, arribat aquest punt he comès un petit error de navegació i el Marc m’ha avançat. Coma avançava amb Joan Barreda, a qui felicito perquè ha fet una etapa espectacular. En aquests moments els segons compten. És la situació que m’esperava, sense sorpreses. Estic content d’haver superat una altra etapa. En qualsevol cas, seguir al davant després de 377 quilòmetres de pilotatge no és fàcil. Que jo acabi en la seva polseguera o ell en la meva no canvia gran cosa”, va analitzar  Despres un cop arribat a la meta, mentre que Coma es mostrava molt convençut de les seves opcions en assegurar que “intentem marcar la diferència a cada moment”. “L’arribada al Perú serà una fase decisiva. El ral·li es decidirà forçosament en els petits detalls. Quan el nivell és equivalent i es té el mateix equip i la mateixa moto, és molt difícil tant per a ell com per a mi. En aquest cas, depèn al cent per cent del pilot”, va afegir.

Gran etapa d’Errandonea
El resident Bernard Errandonea va completar la seva millor etapa del Dakar en arribar a Arica en la 14a posició, a poc més d’una hora del vencedor de la prova, el català Nani Roma. Aquest resultat fa que Errandonea millori en dues posicions la seva classificació a la general i se situa en la 15a posició.
La general continua dominada pel francès Stéphane Peterhansel, que ahir va ser segon, i la tercera posició és per al nord-americà Robby Gordon.
Avui es disputarà la primera especial al Perú, entre la localitat xilena d’Arica i la peruana d’Arequipa. En motos hauran de superar 534 quilòmetres d’especial, mentre que en cotxes la distància serà de 478 quilòmetres i els camions n’hauran de fer 432. Novament es viurà un duel entre Despres i Coma, que pot ser determinant per a les aspiracions de victòria dels dos pilots.