Deures fets en només 10 minuts

Víctor Duaso

Del recital del Bàsquet Club MoraBanc a l’art de maquillar, en el conegut com els minuts de les escombraries del Movistar Estudiantes. L’equip dirigit per Joan Peñarroya, que arribava amb dues derrotes consecutives  al Poliesportiu d’Andorra, necessitava tornar a trobar el camí de la victòria i l’afició els va guiar. El BC MoraBanc ja té la setzena victòria del curs, tot i que baixa a la setena posició, en superar per 78 a 65 un Movistar Estudiantes que va despertar tard i va arribar a perdre de 27 punts en un segon quart en què es va veure un bàsquet de moltíssims quirats, però només a càrrec dels andorrans, amb un parcial de 27 a 7 en 10 minuts. Al tercer i últim quart i amb la victòria gairebé al sarró, el joc va decaure i el Movistar Estudiantes, amb Dago Peña fent de Sylven Landesberg, van deixar una vergonyosa desfeta. Amb aquesta victòria, el BC MoraBanc s’allunya d’un triomf de l’UCAM Múrcia i del Montakit Fuenlabrada i de dos de l’Iberostar Tenerife,  a sis partits per acabar la competició regular de la Lliga ACB. Una final més superada i ara ja toca pensar en el RETAbet Bilbao Basket, el proper rival.
El partit entre BC MoraBanc i Movistar Estudiantes –que arribava amb quatre victòries consecutives– va començar amb igualtat màxima. Els de Salva Maldonando van apostar per dos interiors oberts, com Goran Suton i Alec Brown. El bosni i el nord-americà van fer un xic de mal a l’inici i van plantar un 5 a 8 inicial. Un triple d’Andrew Albicy va posar per primer cop a davant en el marcador el BC MoraBanc (10 a 8). Això sí, va ser un primer quart d’intercanvi de cistelles i d’errors no forçats. El pitjor va ser el poc que va durar a pista Oliver Stevic, que es va carregar en un no res tres faltes personals. Al final del primer acte, 20 a 19 i ningú podia haver endevinat què passaria al segon quart. Els de Peñarroya van practicar una defensa al límit i tremendament intensa i el Movistar Estudiantes va semblar un equip de nens i no de professionals, ja que van rebre un parcial de 24 a 2 que  el tècnic Salva Maldonado es va mirar des de la banqueta amb els braços creuats sense demanar temps mort. El parcial definitiu en aquest segon quart va ser de 27 a 7 per deixar un contundent 47 a 26.
A la represa, Maldonado va apostar per l’ex-FC Barcelona B  Dago Peña, ja que Landesberg no va tenir el seu millor dia, tot i que es va despertar al final. El dominicà va anotar 12 punts en el tercer quart, però l’electrònic continuava sent escandalosament  de domini andorrà, amb un 66 a 43. En aquest tercer quart només hi va haver un punt negatiu,  amb l’esbroncada de Peñarroya a Jaime Fernández per una tècnica xiulada al base madrileny. A l’últim quart, amb tot ja decidit, també va haver-hi un intercanvi de paraules entre Peñarroya i Vlado Jankovic per un canvi. La intensitat, en tots, és màxima. El play-off pel títol és el gran objectiu i contra el Movistar Estudiantes es van fer els deures en un segon quart excels. Després, tothom va descansar mentalment a l’espera d’afrontar una nova final.

Joan Peñarroya: “Quan hi estem tots posats, som un equip molt complicat per als rivals”

Satisfet. Queden sis finals i el BC MoraBanc continua en zona de play-off pel títol. El tècnic egarenc Joan Peñarroya va destacar la victòria contra el Movistar Estudiantes que deixa els estudiantils a tres victòries dels andorrans. “Era un partit molt important, ja que veníem de dues derrotes, cosa que feia temps que no ens passava i jugàvem contra un rival molt incòmode pel tipus de joc que té. A més a més, el Movistar Estudiantes arribava amb quatre victòries consecutives. Per tant, ens feia molt de respecte aquest matx. El primer quart ha estat igualat i, al segon, hem apujat el nivell defensiu, que ens ha permès  córrer com avions. Hem trencat el partit i, a la represa, hem tingut un moment dolent, ja que hem deixat que ens facin un parcial, però després hem tornat a entrar dins del partit i hem fet un nou parcial. Un partit complet en què hem demostrat que, quan hi estem tots posats, som un equip complicat per als rivals”, va assegurar Peñarroya, que també va lloar l’afició. “Els felicito a ells també perquè això ens dona un plus que necessitem i més ara que arriben els partits més decisius”. I com està l’equip? “Està bé. Estem força bé d’energia i també de físic i ara ja tot passa a ser més mental que no pas de cames. Hem de seguir sumant i, si funcionem com a equip,  no som un rival fàcil de superar”.