Diari digital d'Andorra Bondia
La reunió de la Taula de Treball Permanent per la candidatura es va fer ahir.
La reunió de la Taula de Treball Permanent per la candidatura es va fer ahir.

Diàleg amb el COI per avançar en la definició d’uns Jocs d’Hivern


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

La Taula de Treball Permanent per una Candidatura Olímpica d’Hivern Pirineus-Barcelona es va reunir ahir al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, amb el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (CIO), Juan Antonio Samaranch, i amb el director adjunt d’aquest organisme, Pere Miró, amb la voluntat d’intercanviar punts de vista sobre l’aspiració catalana a organitzar uns Jocs d’Hivern. Samaranch i Miró van explicar als assistents els nous criteris establerts pel Comitè Olímpic Internacional (CIO) en la seva “Agenda 2020” i les noves normes aprovades per a la selecció i organització de les seus d’uns Jocs, i van oferir l’inici d’un diàleg informal als membres de la Taula per avançar en el projecte.
“Tenim un país preparat per acollir un projecte de país que deixarà un llegat important”, va dir el director general d’Esports, Gerard Figueras, que va avançar que al setembre començarà aquesta nova fase de col·laboració amb el COI, els tècnics del qual treballaran amb els de la Secretaria General de l’Esport (SGE) i les institucions de la Taula. En paral·lel, la SGE farà reunions sectorials al Museu Colet i territorials per “explicar arreu del país els objectius de la candidatura”, i s’aprofundirà en una proposta més detallada de les proves i les infraestructures necessàries per celebrar una cita olímpica d’hivern.
Pere Miró va considerar “possible” que els Pirineus i Barcelona puguin acollir uns Jocs tenint en compte els canvis que ha experimentat la societat en els últims anys, sempre que sigui un projecte “de país, de ciutat, que tingui sentit i que pugui servir per millorar la societat”. Miró va dir que la iniciativa catalana “té sentit perquè vincula la muntanya i la ciutat, perquè posa Barcelona al servei del país i perquè els Pirineus gaudeixen avui dia d’una alta projecció a l’exterior”.
Per la seva banda, Juan Antonio Samaranch va detallar els principals aspectes de l’“Agenda 2020”, que es basa en la flexibilitat i que podria beneficiar les aspiracions de la candidatura Pirineus-Barcelona. Samaranch va avançar que han baixat les demandes del COI i les Federacions Internacionals a les possibles seus, que el COI assumeix bona part del finançament, a banda de les tasques vinculades a la tecnologia (com el ticketing), i que es permet realitzar proves fora de les seus per no construir noves infraestructures si no s’han d’aprofitar en el futur.
Amb aquestes noves condicions, uns Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern són més assequibles a nivell de pressupost i difícilment poden ser deficitaris, va dir Samaranch. “La candidatura Pirineus-Barcelona té molt sentit i és una bona idea. Fa falta, però, treballar des d’ara mateix i també cal unitat entre tots els actors que hi intervenen: la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’Estat, el teixit esportiu i la societat civil”, va manifestar el vicepresident del COI. A la reunió també van estar-hi presents la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza; la coordinadora institucional de la Taula i diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, i el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Óscar Cruz, a banda també de representants d’altres departaments de la Generalitat, de l’àmbit esportiu i d’altres institucions del territori.

diàleg
COI
Jocs d'Hivern
avançar
definició
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic