Eduard Prades obté la 15a plaça en la Pujada a Urkiola

L’Andorra-Grandvalira ha acabat les dues proves al País Basc amb bones sensacions. En la d’ahir, Eduard Prades va aconseguir en el 15è lloc, i va confirmar així la bona actuació que va fer divendres al Circuit de Getxo.

La Pujada a Urkiola constava d’un recorregut de 161,1 quilòmetres amb dues ascensions a aquest cim. Poc abans de la primera pujada, Luis Mas i Jairo Salas es van escapar del pilot, però al descens van ser caçats per la resta de corredors. El grup es va mantenir compacte fins a la segona ascensió, quan set unitats es va avançar. Sabent que la victòria se la jugarien entre ells, els atacs van ser constants, però el bo no seria fins a 200 metres de la línia d’arribada, amb Igor Antón mostrant-se com el més fort i travessant la meta amb un temps de 3.48.48 hores. Xavi Tondo va ser segon a 8 segons i Freddy Montaña, tercer a 9. Prades va arribar a 1.16 minuts del guanyador.

Prades, 16è a Getxo
On també va fer un bon paper el corredor tarragoní va ser el Circuit de Getxo-Memorial Ricardo Otxoa. La prova, de 185,3 km, es va decidir en un esprint massiu en què Prades va entrar en la 16a posició, el mateix temps que el guanyador, Koldo Fernández de Larrea (4.07.34 hores). Raúl García va ser 21è; Carles Torrent, 24è;  Dmitriy Puzanov, 29è, i Ángel Vallejo, 58è, amb el mateix crono. Jaume Rovira va ser 72è a 44 segons; Aitor Aznar, 84è; Vicente García, 97è, i Sergi Escobar, 102è a 8.42 minuts.