El Barça fa el mínim necessari per guanyar un voluntariós BP Andorra

En aquesta Copa del Rei es nota massa les diferències entre conjunts de diferents categories. De la mateixa manera que el BP Andorra es va desfer sense problemes del Centelles en primera ronda, l’FC Barcelona Alusport el va superar sense posar tota la carn a la graella (2-5), en un matx en què es van viure dues parts ben diferents. La primera, intensa i farcida d’ocasions. La segona, en canvi, de molt de toc i pausada.

El marcador no va tardar a moure’s. Quan els equips encara s’estaven posicionant, Cabinho va fer el primer. Va atrapar un rebuig, es va desfer del defensa i va superar Cristian. El gol va donar ales al BP. Marc Fernández va tenir a les seves botes el segon. Primer en un contraatac que va aturar el porter i a continuació amb una rematada de mitjana distància que sortia fregant el pal. Fins al minut 8 Aitor, que va jugar tot el matx, no va tenir feina. Refusava una rematada de Wilde sense problemes. Era la primera vegada que havia d’intervenir.

Wilde va tenir una altra ocasió, i es va trobar un altre cop amb l’oposició del porter, que enviava la pilota a córner. Però el pivot brasiler va ser llest. Va treure des del racó ràpidament i Carlos empatava amb un xut potent paral·lel. Les coses s’igualaven, però Cabinho es va encarregar de desfer l’empat pocs segons després. Aprofitava al segon pal un servei de banda de Moisés. El Barça va començar a pressionar més intensament la sortida de pilota andorrana, des de l’àrea local. Aitor va fer una gran aturada a xut de Torras, però no va poder fer res per evitar l’empat. Cristian va treure ràpidament de porteria, Wilde recollia l’esfèrica a la frontal de l’àrea andorrana i superava finalment amb una vaselina la sortida del porter.

El conjunt blaugrana, que dominava però no mostrava una superioritat, va tenir els millors minuts. I els va aprofitar. Igor no va estar encertat en un clar contraatac, mentre que en l’altra porteria Ludo va tenir el gol a prop dues vegades. Utilitzant la tàctica arribava el tercer dels culers. Torras treu un córner, passa a Javi Rodríguez i aquest assisteix Igor, que a boca de canó marca tot sol. Es veia que l’esforç realitzat començava a notar-se en els jugadors locals, a qui els costava frenar el contrari en comptar amb menys rotacions. Lin, de contraatac, va materialitzar el quart.

No havia passat ni un minut de la represa quan Torras, amb tot a favor per marcar, enviava la pilota al pal, més centrat a donar potència al xut que a col·locar-lo. La intensitat a la pista anava baixant gradualment, sense veure’s aquell joc en què es repetien les ocasions a totes dues porteries. Els jugadors blaugrana van protestar un penal d’Aitor sobre Javi Rodríguez que semblava força obvi. Aquest fet va esperonar els catalans, que van començar a posar més èmfasi en la porteria contrària per acabar de decidir l’enfrontament. Però llavors es van trobar amb Aitor, que posava les mans en qualsevol rematada. Lin, Igor, Javi Rodríguez i Carlos així s’ho van trobar.

On no va poder fer res el porter internacional va ser en un xut de Wilde amb poc angle, amb la pilota passant-li per sota les cames. Després de tocar-la es va acabar colant dins la porteria. En els darrers cinc minuts Moisés va intervenir com a porter jugador. El tècnic del BP, Xavi de la Rosa, el va utilitzar com a darrer cartutx per intentar igualar el marcador. Sí que és veritat que es va incidir més en la porteria defensada per Paco Sedano, però sense posar-lo en gaire perill. Només Nacho Llamas, quan ja s’havia entrat al darrer minut ho va fer, enviant l’esfèrica al pal. L’última oportunitat va ser per a Wilde, amb la seva rematada estavellant-se a l’esquena de Ganchi sobre la línia de gol.

D’aquesta manera el Barça, que necessitava aquest triomf per desfer de certa manera la irregularitat per la qual està passant en la Lliga, és el que passa a la següent ronda.