El BC River Andorra es retroba amb el seu millor joc davant el Prat Joventut

El BC River Andorra va demostrar que la derrota davant l’Aurteneche a la Copa va ser només un  accident i diumenge, contra el Prat Joventut, els de Joan Peñarroya van tornar a exhibir el seu millor joc, sobretot a la recta final de l’enfrontament, gràcies a un enorme Isma Torres.

La victòria per 83 a 70 davant del Prat Joventut fa que els andorrans sumin la setena victòria consecutiva en Lliga i comencin la segona volta de la millor manera possible. A més, l’alegria és doble, ja que el seu principal perseguidor, l’Aurteneche, va caure a casa contra el Lan Mobel i els andorrans estan un punt per sobre dels seus perseguidors amb un partit menys.
De manera molt irregular va engegar el River l’enfrontament contra el Prat Joventut, i és que semblava que el conjunt dirigit per Joan Peñarroya encara estava sota els efectes de la derrota davant l’Aurteneche a la final de la Copa. Les imprecisions en els primers compassos dels locals van servir perquè els badalonins es posessin al davant amb un parcial de 0-4. A partir d’aquest moment, el River va recordar per què es troba en la primera posició de la categoria i, gràcies a un espectacular Isma Torres, va començar a ficar les primeres cistelles, però els visitants no es van deixar impressionar i van poder aguantar al davant a l’electrònic fins a dos minuts abans de la fi del primer quart.
Devin Wright va empatar l’enfrontament a 15 punts després d’un recital de cistelles d’Isma Torres i va ser Dimitri Flis el que va posar els de Peñarroya al davant després de materialitzar els seus tirs lliures (17-15). Els últims instants del primer quart es van saldar amb un parell de cistelles d’Edu Jiménez i Devin Wright, que van ser neutralitzades per les dels visitants Suárez i Ventura (22-21).
El segon parcial no podia començar de millor manera gràcies a un triple de Maresch, que marcava el camí a seguir per a  un River que va sortir amb la ferma intenció de deixar el matx vist per a sentència, ja que Bavosi i Flis es van unir a la festa amb les seves cistelles, que van donar la primera màxima diferència de nou punts als de Peñarroya (29-21).
Els homes dirigits per Carlos Durán no trobaven la manera de trencar el bon moment dels andorrans fins que van deixar la responsabilitat del joc a Marco Todorovic, que gràcies al seu encert va acostar el Prat a només dos punts del River (38-36). Això només va ser un miratge, ja que un triple d’Edu Jiménez i les cistelles de Flis i Torres van donar als andorrans una nova màxima diferència de 12 punts (48-36).
A la represa, els de Peñarroya van tornar a sortir relaxats, i sobretot es va notar en l’apartat de rebots defensius, ja que el Prat va gaudir de fins a tretze segones opcions en la primera part. Els visitants van tornar a ficar la por al cos al públic, que va desafiar el fred del poliesportiu, després d’una falta tècnica assenyalada a la banqueta andorrana, que va fer que els de Durán es posessin vuit punts per sota (52-44). Coneixedors de la importància de mantenir la calma, el River no es va deixar endur per la precipitació que els ha fet perdre altres enfrontaments i de mica en mica va establir noves màximes diferències al marcador fins a arribar als 16 punts amb què va acabar el tercer quart (64-48).
L’últim quart no va ser un passeig de roses, com es podia preveure en un principi, ja que la recta final va començar amb una nova tècnica en contra del River, aquest cop per a Anton Maresch, fet que va acostar els visitants a 12 punts (64-52). La preocupació va anar en augment a mesura que passaven els minuts, perquè el Prat es va arribar a ficar 7 punts per sota (69-62) quan quedaven poc més de cinc minuts per acabar. Peñarroya va espavilar els seus jugadors, que van deixar el matx vist per a sentència gràcies a les cistelles de Pablo Sánchez, Dimitri Flis i, sobretot, d’Isma Torres, que va ser el jugador més destacat del duel amb els seus 18 punts, i l’equip va vèncer per 83-70.