El campió de tot rep el primer avís

V. D.
Del triplet –Supercopa d’Andorra, Lliga Multisegur Assegurances i Copa Constitució Protecvall– a veure per primer cop les orelles al llop. El Vall Banc FC Santa Coloma, que ja no comptarà amb els experimentats Ilde Lima i Iban Parra i l’hàbil migcampista Xaime Noguerol i tampoc el tècnic de les cinc últimes lligues guanyades, Richard Imbernón, va rebre el primer avís de la temporada en perdre la Supercopa d’Andorra contra la UE Sant Julià –novament renovada en aquest inici del nou curs–. A més a més, el tècnic egarenc, Jesús Barón, va fer amb aconseguir el seu primer títol, la Supercopa d’Andorra, com a tècnic del club lauredià després d’arribar a l’entitat per substituir Luis Blanco (pare). Un gol d’Enric Pí al minut 93 després d’una assistència d’un dels porters de la plantilla que ahir va fer de porter a l’estil José Francisco Molina amb la selecció espanyola, és a dir, va entrar al terreny de joc per fer de jugador i per lesió de Johnny Vinasco. Per tant, el porter-davanter Germán Canal va fer d’assistent inesperat.
El partit va ser típic d’inici de temporada amb manca de ritme en els dos equips i moltes cames pesades. Al minut 10, l’àrbitre Pedro Carvalho va xiular un penal dubtós d’Andreu Ramos sobre Josele Aguilar. El davanter lauredià el va fallar, més ben dit, el va aturar Andrés Benítez, però el refús el va aprofitar Joel Méndez per obrir el marcador. Al minut 24 va arribar l’empat i va ser amb un xut del menut Loren Burón des de la frontal de l’àrea que sorprenentment es va empassar Nico Ratti. Al descans es va arribar amb empat a 1 i a la represa bon inici del Vall Banc amb una boleia de Chus Sosa des de la frontal que va desviar a córner amb una gran estirada Ratti, que es va rescabalar un xic de l’únic gol rebut. Els de Jesús Barón van poder marcar l’1 a 2, però la rematada de cap de Joel Méndez va picar al pal i en el refús Walter va estavellar la pilota al travesser. Al minut 73, Ratti va salvar amb el peu un xut de Víctor Rodríguez. La lesió al minut 88 de Johnny va suposar el canvi clau del partit ja que va entrar Germán Canal al terreny de joc amb el número 13 i un dels porters de l’equip va ser decisiu amb l’assistència i títol després del triplet del Vall Banc.

‘Canario’ i Carlos Gomes, a l’Inter Escaldes

El lateral esquerre internacional sub-21, Eric Rodríguez, més conegut com a Canario és el nou jugador de l’Inter Club Escaldes després de deixar a final de temporada la UE Sant Julià. El fill de Manuel Rodríguez, Tonono, no podrà coincidir amb el seu germà, Rayco, que va deixar el club escaldenc. Un altre fitxatge de l’equip dirigit per Adolfo Baines és el davanter Carlos Gomes, que va militar al Penya Encarnada i el curs passat amb l’FC Lusitans.