Els jugadors de l’Inter Club Escaldes van desaprofitar el segon ‘match ball’.

El campió, a l’últim partit

Redacció/Foto: FAF

A la segona tampoc. L’Inter Club Escaldes va desaprofitar ahir el segon match ball per proclamar-se campió de la Lliga Multisegur Assegurances i acabar amb el domini dels darrers sis anys del Vall Banc FC Santa Coloma després de no passar de l’empat a 0 davant la UE Engordany, que suma un punt més per consolidar la tercera posició aprofitant la derrota de la UE Sant Julià davant els colomencs per 0 a 2.
Sabedors que el triomf els donava el primer títol de la seva història, els homes d’Adolfo Baines van sortir a totes i ja al minut 5 Jesús Coca, el porter de la UE Engordany, va haver d’intervenir per aturar una perillosa centrada de Betriu. Cinc minuts més tard era Reyes qui posava a prova Coca, que al 13 veia com Oliveira no arribava per pèls a una bona centrada de Pujol i com tres minuts després Spano salvava sota pals una rematada també d’Oliveira. Als homes de Vicenç Marques els costava molt passar del mig del camp i perdien la pilota amb celeritat. No va ser fins al minut 37, i després que Pujol posés novament a prova Coca amb dos xuts des de la frontal, que Spano va provar d’inquietar Gomes amb un xut llunyà que va arribar mansament a les mans del porter escaldenc després de rebotar en un defensa.
El descans no va anar bé als de Baines que van cedir el domini a la UE Engordany que va disposar de dues ocasions en el primers quinze minuts. En la primera Lima va evitar al darrer moment la rematada de Ruiz, mentre que en la segona va ser Emili qui va encertar a rebutjar una centrada de Sebas Gómes des de la línia de fons.
Una cavalcada per la dreta de Bruninho al 61, amb un xut que va aturar Coca, va fer reaccionar els escaldencs que es van fer de nou amb el domini del matx. Amb tot, no van saber crear ocasions clares de gol. Només Emili, amb una rematada de cap al minut 82 salvada per Coca, va estar a prop del gol que hauria donat el títol als de Baines.
D’altra banda, en la segona jornada del play-off per la permanència a primera divisió, l’FC Ordino va certificar el seu descens directe a la Lliga Unida després de presentar-se al partit contra la UE Santa Coloma amb menys efectius que el rival tot i tenir encara opcions de ser penúltim. Amb inferioritat numèrica, al minut 2 ja perdia fruit d’un gol d’Àlex Martínez i a la mitja hora ja lluïa un 0-3 a l’electrònic de l’Estadi Nacional després del 0-2 anotat per Jordi Rubio al minut 21 i del 0-3 marcat per Boris al 30.
A la segona part, una lesió de Veiga, el porter ordinenc, va fer que hagués d’abandonar el terreny de joc i deixés el seu equip amb encara un home menys. Els colomencs ho van aprofitar per ampliar el marcador mitjançant Walid al minut 55 i Víctor Bernat al 61 de penal. Poc després es va lesionar Ndiaye i l’àrbitre va decretar el final del matx per falta d’efectius.
En l’altre partit del play-off, l’Atlètic Club d’Escaldes no va tenir cap problema per desfer-se del CE Carroi per 0-2, amb gols de Xavi Vieira al minut 49 i de Leo Maciel al 78.