El derbi colomenc acaba amb empat i amb 5 expulsions i 4 gols de penal

J. J. B.

Un derbi és sempre un derbi. I el de Santa Coloma no n’és cap excepció. Els dos primers classificats de la Lliga Nacional s’enfrontaven amb el lideratge en joc, en un partit que es va decidir des del punt de penal i en què es va produir fins a sis expulsions.

L’empat entre tots dos el va aprofitar el Sant Julià per reduir diferències.
Les nombroses faltes que es van produir en el duel entre els dos primers de la Lliga van travar en excés el joc, cosa que no va deixar veure la qualitat de tots dos i per què són al capdavant de la taula. A més, això va comportar un seguit de targetes, tant grogues com vermelles. El Don Pernil FC Santa Coloma va acabar amb set jugadors, mentre que l’Escale UE Santa Coloma va finalitzar amb deu, en un enfrontament que va concloure amb empat a 2 i en què tots els gols es van fer de penal.
Unes mans de Ramírez van significar la primera pena màxima de la tarda, que va materialitzar Manolo Jiménez al minut 17. L’empat va arribar després que Gil, com a últim home, fes caure dins l’àrea Aloy a la mitja hora. Rubio el va transformar. Abans del descans, el Don Pernil es va tornar a avançar, aquest cop  per una falta de Rubio sobre Juli Sánchez que va significar un nou penal, que va encarregar-se de xutar i marcar Manolo Jiménez.
El joc subterrani van continuar sent la tònica en el segon temps. Jourdan va ser expulsat per protestar al m. 59 i Pandoro va veure la vermella directa per entrada forta al 74. El tercer expulsat del Don Pernil va ser el porter Israel, per doble groga, en fer caure Víctor Rodríguez. El penal el va transformar Rubio. Ribo tampoc va acabar el partit, també amb vermella directa al m. 89.
El Matecosa UE Sant Julià, obligat a no fallar en el que queda de fase regular, va vèncer en el darrer instant el Construccions La Posa FC Lusitans per 2 a 3, remuntant en els darrers minuts de l’enfrontament. Veloso va avançar al m. 34 el conjunt de Vicenç Marqués, però Yael va fer l’empat al principi de la segona part. Barros tornava avançar el Lusitans en transformar un penal al m. 75 i semblava que el seu equip s’emportaria els 3 punts, però Victor Hugo, al m. 86, va tornar la igualada al marcador i al m. 93 Gabi Riera donava el triomf al Sant Julià.
Amb aquest resultat el qui manté les seves opcions per colar-se en el play-off al títol és el Principat, que va vèncer el Construccions Modernes Inter Club Escaldes per 1 a 2. El Principat se’n va anar al descans amb dos gols a favor gràcies a les dianes de Carballo, de penal al m. 41, i d’Emiliano, al m. 43. L’entrenador, com ja ha passat alguna altra vegada aquesta temporada, va fer també de jugador per la manca d’efectius del seu equip. Ricardo Miguel Pinho va marcar per als escaldencs al m. 55, però l’Inter no va ser capaç d’empatar el matx.
A la part baixa de la taula, l’FC Encamp i el Borda l’Arena UE Engordany van empatar a 1. Fins al final del matx no es va moure el marcador. Fernandes avançava al m. 81 l’Engordany, que hauria sumat la segona victòria de la temporada si no fos per Flores, que al m. 92 va fer l’empat.