El Don Denis manté les distàncies

Tot igual a l’inici del play-off pel títol, però amb una jornada menys. El Don Denis FC Santa Coloma, el vigent campió, manté les distàncies amb els seus rivals després d’un doble empat a tres en els dos partits disputats en una primera jornada de play-off amb descontentament arbitral en els quatre equips. Els colomencs es van queixar al Facebook del club després d’empatar a 3 contra el Tic Tapa UE Sant Julià. “Acaba la nostra primera jornada de play-off amb un immerescut empat a 3, en un partit marcat per... dos fenòmens paranormals. L’important és que sumem 1 punt més, que ens segueix acostant al nostre objectiu! Bon partit, equip! Continuem!!”
Els de Richard Imbernón es van avançar amb dos gols d’Iban Parra a la primera mitja hora de partit, però abans del descans l’àrbitre de Gibraltar –i no de Catalunya, com diu la web de la Federació Andorrana de Futbol– va xiular dos penals quasi consecutius, que va marcar Isaac Padilla per empatar a 2. Tot just començar el segon temps, l’exjugador del Barça juvenil va fer el 3 a 2 i va capgirar el marcador. Al minut 79, Pedro Santos va empatar i el Don Denis FC Santa Coloma continua ferm en la seva defensa del títol, tot i les seves protestes a l’actuació arbitral amb col·legiats provinents de Gibraltar.
Aquest empat no el van saber aprofitar ni la UE Santa Coloma ni l’FC Lusitans. Els d’Emiliano González continuen a quatre punts del Don Denis en empatar a 3 contra un FC Lusitans força millorat amb l’arribada de Miguel Ángel Lozano –que viu els partits des de la graderia–. El partit va ser molt igualat i al minut 3 va arribar el primer gol, després d’un penal d’Àlex Martínez sobre Marquinhos. El migcampista Alberto Molina no va fallar i va superar des del punt fatídic el porter Ricky. L’alegria va durar ben poc a l’FC Lusitans, que necessita sumar de tres en tres per no allunyar-se de la part més alta. Al minut 12, Joan Salomó es va trobar sol dins de l’àrea, va driblar Leo Maciel i va superar amb un xut creuat Jesús Coca.  A partir de llavors dues oportunitats consecutives dels de Miguel Ángel Lozano, però Marquinhos va enviar sol una vaselina a fora i Riera es va topar amb la gran estirada de Ricky. En la segona part, Riera va tornar a avançar l’FC Lusitans amb un gol olímpic, i ja posats a fer grans gols, va empatar Jordi Rubio amb un magistral llançament de falta directa. La UE Santa Coloma es va posar al davant amb un gol de Joan Salomó després d’un refús de Coca a xut creuat de Jordi Rubio. Al minut 92, Cristopher Pousa va empatar en rematar de cap una centrada de Bruninho. Dos empats a tres en una jornada marcada per la màxima igualtat i també per la necessitat de sumar dels quatre equips que lluiten pel títol.

L’AGA FC Ordino agafa una mica d’aire

L’Assegurances Generals FC Ordino va agafar una mica d’aire en guanyar per 3 a 0 un CE Jenlai totalment desnonat en la primera jornada del play-off de descens. Els de Dani Luque van aprofitar l’expulsió de Nakata per doble groga per marcar amb superioritat els tres gols de la victòria, obra d’Aaron Parra, Martins i Toscano. Per la seva banda, el Restaurant The New 1978 Engordany no va sumar el punt que li feia falta per salvar-se en perdre per 2 a 0 contra l’FC Encamp, amb dos gols de Xavi Vieira.

L’Inter d’Escaldes veu l’ascens a prop en empatar a l’afegit amb un gol de penal

L’Inter Club Escaldes, el projecte que té el suport de l’exinternacional Toni Lima, veu l’ascens a la Lliga Grup Sant Eloi a prop després d’empatar 1 a 1 amb el seu màxim rival, el Penya Encarnada, segon en aquest play-off d’ascens. Els d’Àlex Somoza van aprofitar un penal força dubtós al minut 94 sobre Fabrice Begeorgi, fitxat divendres procedent de la UE Engordany, que Josep Maria Cabanes va transformar i va neutralitzar el gol inicial d’Enric Triquell. Aquest gol va ser molt celebrat, ja que uns aficionats escaldencs van llançar unes bengales al terreny de joc i l’àrbitre Luis do Nascimento va haver de cridar a seguretat. També va escriure a l’acta arbitral que el partit havia començat set minuts tard degut al retard de l’Inter Escaldes, que es va quedar dins dels vestidors per a la xerrada tècnica. A més a més, també va escriure que quatre jugadors de l’Inter Escaldes, Urko Lucas, Xavi Andorrà, David Rodríguez i Dani Ferrón, havien protestat de manera agressiva i desmesurada i amb insults un xoc dins de l’àrea del Penya Encarnada entre dos jugadors dels dos equips. Un cop acabat el partit també va expulsar per vermella directa Domi Pereira, segons l’acta per haver dit a l’assistent: “Quant us han pagat? Segur que us han pagat perquè perdem. Sempre que xiuleu vosaltres passa el mateix.” Un partit força calentet per pujar.