El Don Pernil deixa escapar l’ocasió per ser campió i tot es decidirà en el derbi

L’emoció estarà servida en la darrera jornada de la Lliga Nacional. El nom del campió es decidirà en el derbi colomenc, després que en els dos partits disputats del play-off al títol acabessin en empat, cosa que deixa en suspens la resolució del campionat.

Matí de mòbils el que es va viure ahir. Aixovall i Alàs acollien els dos partits a les dotze del migdia, i qualsevol canvi en el marcador es feia saber a l’altre camp. El Don Pernil FC Santa Coloma en tenia prou guanyant el seu partit contra el Construccions La Posa FC Lusitans per assegurar-se el títol, però no va passar de l’empat a zero tot i les ocasions que va tenir. La millor, un penal que va errar a quatre minuts del final de l’enfrontament.
El matx va viure moments en què es va trobar a faltar intensitat, sobretot sabent el que hi havia en joc. L’ocasió més destacada que va tenir el Lusitans va ser quasi a la mitja hora, quan Meza va trencar el fora de joc per quedar-se sol davant de Ricard, però el porter, estirant el braç, va aturar la rematada. Manolo Jiménez, que acabaria convertint-se en el principal protagonista, va ser el més incisiu dels colomencs en el primer temps. Les seves rematades, però, no van trobar el camí de la porteria. Al minut 38 Beto va tenir a les seves botes la possibilitat de desnivellar el resultat, amb una rematada d’aquelles que no acostuma a errar. Izquierdo va assistir des de la banda dreta i el davanter argentí, sense cap tipus d’oposició, va enviar l’esfèrica fora amb un xut a metre i mig de la línia de gol.

El segon temps va estar marcat pel poc perill que es va produir al voltant de les dues àrees. Beto va estar a punt de fer el primer per al Don Pernil al minut 72, amb un cop de cap que es va trobar amb les mans d’un encertat Andrés. I al 86 partit i Lliga podrien haver quedat vist per a sentència, amb un penal que Franclin va cometre sobre Genís. L’encarregat de xutar-lo va ser Manolo Jiménez. Al llançament li va faltar potència i col·locació, així que Andrés va encertat la direcció i va rebutjar la pilota, que va arribar als peus de Da Cunha, que rematava massa alt. Ja en el temps afegit el mateix Manolo Jiménez va tenir la darrera ocasió amb una posició franca per marcar, amb un xut que va desviar a córner Ariel. Abans de llançar-se, Ayala va ser expulsat per protestar un possible penal comès sobre Manolo Jiménez. Amb aquest empat, el Lusitans suma el primer punt en el play-off al títol.
En el matx que es disputava a Alàs, l’Escale UE Santa Coloma i el Matecosa UE Sant Julià van empatar a un. Amb aquest resultat, els colomencs participaran per primera vegada en competició Europea, ja que com a mínim tenen assegurada la segona plaça, així que jugarien la primera ronda de la fase prèvia de l’Europa League. Si guanyen la Lliga disputaran la Lliga de Campions. Els lauredians acabaran en la tercera plaça i només tenen l’opció de jugar competició continental a través de la Copa Constitució. Amb el segon lloc en joc, el Matecosa es va avançar al minut 9 amb un gol de Matalama, però l’Escale no va tardar a tornar la igualada al marcador, per mediació de Luis Miguel. Tot i les ocasions que es van produir en totes dues porteries, el resultat no es va tornar a moure.

En la darrera jornada el Don Pernil en tindrà prou guanyant  o empatant davant seu rival ciutadà per proclamar-se campió de Lliga. Les opcions de l’Escale per adjudicar-se la seva primera Lliga passen per vèncer amb més de dos gols de diferència.
La jornada la va aprofitar el Construccions Modernes Inter Club Escaldes per aconseguir la permanència després de vèncer per 1-4 el Borda l’Arena UE Engordany. Varsi al quart d’hora avançava l’Inter, que sentenciava en el segon temps amb els gols de Morais (m. 48 i 85) i Alves (m. 63). Sepúlveda, a dos minuts del final, marcava per a l’Engordany.

Festival de gols el que es va veure en l’enfrontament entre el CE Principat i l’FC Encamp (5-5). Els encampadans van desaprofitar el 0-3 que havien aconseguit en menys de mitja hora, amb el gol en pròpia portera d’Arroyo, i els de Ribeiro i Salvat, aquest últim de penal. Guida va retallar diferències abans del descans i de pena màxima al minut 54. Salvat i Combarros van posar el 3-4. Gaspar, al 69,  feia en cinquè i posava molt de cara les coses a l’Encamp, però el Principat va aconseguir l’empat amb les dianes de Guida al m. 74 de penal i Àlex Godoy quan passaven 4 minuts del temps reglamentari. En la darrera jornada es troben l’Engordany i l’Encamp, amb joc la promoció i el descens directe.