El davanter mataroní de l’FC Andorra, Carlos Martínez, va poder marcar el 2 a 1, però el porter Juama Santaella va refusar.Foto: Facundo Santana

El lideratge es torna a esfumar

Segona oportunitat perduda per assolir el lideratge del grup III-A de segona divisió B espanyola i primera derrota amb Eder Sarabia a la banqueta. L’FC Andorra, amb un joc força pla i amb escassa verticalitat, va perdre per 1 a 2 contra la UE Cornellà. Els de Guillermo Fernández Romo van jugar un partit molt sòlid i el davanter sabadellenc Eloy Gila –el seu agent és l’andorrà Marc Bernaus, exjugador de la selecció absoluta– va ser el botxí dels tricolors amb dos gols en marcar després de dues assistències de l’ex-Birmingham City, Agus Medina. L’FC Andorra continua com a segon a dos punts del líder, el Gimnàstic Tarragona, però ara ja amb els mateixos partits i amb l’average en contra. Diumenge, després d’un empat i una derrota a Prada de Moles visiten el cuer, la UE Olot on entrena l’exentrenador dels tricolors, Gabri García, el primer tècnic destituït per Gerard Piqué.
Eder Sarabia va anunciar canvis i així va ser. Va donar la titularitat a la porteria a l’alacantí Miguel Bañuz en detriment de l’italoargentí Nico Ratti. Va tornar a apostar per la defensa de dos centrals amb Gaffoor i Marc Pedraza i també va donar la titularitat a un jugador que fins ara havia comptat ben poc, tant amb Nacho Castro com amb el tècnic basc, l’extrem Sergi Serrano. Mentrestant, la UE Cornellà arribava amb moltes baixes, però els de Guillermo Fernández Romo van fer un partit molt sòlid. Típic dels que planteja l’entrenador madrileny. L’FC Andorra va tocar i tocar, però sense córrer gaires riscos. Molt horitzontals, poc verticals.
La UE Cornellà va donar el primer avís després d’una pèrdua en la construcció en la part defensiva de Marc Pedraza que Álex Serrano no va saber aprofitar. L’exjugador del Talavera va provar amb un xut ras que va aturar sense problemes el porter Miguel Bañuz. Al minut 6 va arribar la primera acció individual destacada de Sergi Serrano. L’ex-extrem del Barça va marxar d’Albert Dorca amb una ruleta i el seu xut ras des de la frontal va marxar força desviat.
Els de Guillermo Fernández Romo es trobaven més a gust sobre el terreny de joc i al minut 19 van obrir el marcador amb un gol del capità Eloy Gila que va fer bona una assistència d’Agus Medina per la dreta. Aquest gol va servir de despertador d’un FC Andorra amb poca profunditat en atac. Al minut 28, una jugada que va començar per la banda esquerra per Kike Saverio i que l’equatorià va deixar a la frontal per Rubén Bover. Aquest va enviar cap a Sergi Serrano i l’extrem de taló va buscar Saverio, però Agus Medina va tallar la jugada amb la mà. L’àrbitre andalús José Antonio Sánchez Villalobos va xiular penal i Carlos Martínez el va convertir, tot i que Juanma Santaella va estar a punt d’aturar-lo.
Amb l’1 a 1, els d’Eder Sarabia es van activar i cinc minuts després Carlos Martínez va estar a punt d’avançar els tricolors, però Juanma Santaella va refusar de manera espectacular amb el cos. Tot seguit, una jugada farcida de rebots de Rubén Bover va acabar als peus de David Martín i el menut extrem va etzibar un potent xut per sobre del travesser. Abans d’arribar al descans, la UE Cornellà va comptar amb una nova aproximació amb un xut llunyà d’Eloy Gila des de la frontal, però la pilota va marxar a fora.
La segona part no podia començar de millor manera per la UE Cornellà ja que va marcar al minut 56 amb un gol de cap d’Eloy Gila després de guanyar la posició a Rai Marchán i de fer bona una centrada per la dreta d’Agus Medina. Una connexió que va respondre a les mil meravelles. Els d’Eder Sarabia es van posar molt nerviosos i la UE Cornellà va estar a punt d’aprofitar alguns regals defensius. L’FC Andorra va tocar molt, però sense tenir gaires ocasions de gol fins que al minut 81 Carlos Martínez va gaudir de l’ocasió més clara en aquest segon temps, però el mataroní, totalment lliure de marca, va fallar l’un contra un davant del porter Juanma Santaella amb un xut ras massa creuat. La UE Cornellà també va tenir la seva per sentenciar aprofitant un FC Andorra adormit en una falta. Els de Guillermo Fernández Romo van fer un servei ràpid i Javi Ontiveros sol va fallar davant de Miguel Bañuz. Encara molt per millorar.

Eder Sarabia: “El Cornellà ha tingut més eficàcia”

Primera derrota del tècnic basc de l’FC Andorra. Eder Sarabia, després de dues victòries consecutives contra l’Espanyol B i el Barça B i un empat contra el Gimnàstic Tarragona, va perdre el seu primer partit contra la UE Cornellà i va deixar escapar per segon partit consecutiu l’oportunitat d’assolir el lideratge. “La UE Cornellà ha tingut més eficàcia i, per tant, ha estat determinant”, va assegurar Eder Sarabia, que també va ser un xic crític amb els seus. “Ens ha faltat control, tot i tenir més la pilota que el rival, però sense poder crear gaire perill”. L’exsegon entrenador la temporada passada de l’FC Barcelona també va valorar aquests canvis a l’onze inicial amb l’entrada de Miguel Bañuz o Sergi Serrano. “Tinc una plantilla llarga i ja tenia pensat fer canvis després de jugar un partit exigent dissabte contra el Gimnàstic Tarragona”. Això sí, no podia disposar per lesió amb Víctor Casadesús, Rubén Enri i Hector Hevel.

FC ANDORRA: Miguel Bañuz, Miguel Loureiro, Gaffoor, Marc Pedraza, Borja Herrera (Martí Vilà, 71'), Rai Marchán (Marc Aguado, 88'), Rubén Bover (Iker Goujón, 65'), David Martín (Pau Martínez, 71'), Kike Saverio, Sergi Serrano (Martí Riverola, 65') i Carlos Martínez.

UE CORNELLÀ: Juanma, Estellés, Pol Moreno, Borja García, Agus Medina, Albert Dorca, Álex Serrano (Àlex Pla, 73'), Kevin Presa, Víctor Fernández (Max Marcet, 60'), Pablo Fernández (Javi Ontiveros, 73') i Eloy Gila.

ÀRBITRE: José Antonio Sánchez Villalobos (El Ejido). Grogues a Marc Pedraza i Rai Marchán –FC Andorra–.

GOLS: 0-1 Eloy Gila (19'), 1-1 Carlos Martínez, penal (28') –descans–; 1-2 Eloy Gila (56').

LLOC: Prada de Moles d'Encamp. Sense públic.