El Lucentum cus a triples el River i s’emporta la sèrie igualada a Alacant

Sèrie igualada. El BC River Andorra no va mostrar el mateix encert que en altres ocasions, a la qual cosa se suma el que va tenir el Lucentum d’Alacant, que es va adjudicar el segon round d’aquesta final dels play-off (69-91). En el segon quart els visitants van decidir l’enfrontament, amb un River que va anar sempre a remolc.

Mala sortida a la pista. El triple inicial de Rivero era només un avís del que els valencians venien a fer. El parcial d’1-9 per començar complicava les coses només arrencar. Però tan sols va ser un esglai. Tan bon punt els jugadors del River es van posar a la feina, van igualar el marcador sense deixar que el rival tornés a anotar. La pressió en tota la pista, des que la pilota es treia de banda, complicava l’atac alacantí. Es tornava a començar i l’intercanvi de cistelles era continu. Ningú s’escapava. Sabat, des de més enllà de la línia de 6,75 metres, estava fi. Blanch seguia encertat i robant una pilota materialitzava una esmaixada, però Sabat amb un altre triple tancava el quart 17-16.

El guió va continuar en la tornada a la pista, fins que el Lucentum va començar a treure diferències. Estava encertat en atac i el River sort tenia de les segones opcions que li permetien tenir el rebot ofensiu. Dos punts de Coppenrath trencaven la barrera dels 10 punts per primer cop (30-40). I les distàncies s’ampliarien més amb dos triples consecutius de Huertas i Coppenrath. A més Llorca, en contraatac, feia dos punts més, que Flis a continuació s’encarregava de deixar en res.

Els àrbitres xiulaven una tècnica a Peñarroya per les seves protestes i l’encert des de la línia de tir lliure de Coppenrath posava un màxim avantatge de +16 (34-50), amb el qual es tancaria el quart. El Lucentum vivia del llançament exterior, amb 8 triples de 15 intents, quatre dels quals de Sabat. Per contra, el River tenia una estadística nefasta d’1 de 12.

La represa no portava bons auguris. Després d’un intercanvi de cistelles, els valencians, amb un triple de Bas, es posaven 18 per sobre (40-58). Flis responia amb un altre i el seguia un parcial d’11-2, després d’un triple de Schreiner, per baixar dels 10 punts. El partit estava enormement viu. L’encert no brillava per cap de les dues bandes, però a la pista s’estava veient una autèntica batalla tàctica. Sota la cistella Hampl es feia fort. S’imposava a Middelton. Però Sabat tenia el dia. Seguia anotant de 3. Per contra, el River no escollia les millors opcions de llançament i Llorca anotava sobre la botzina després de prendre-li l’esfèrica a Moncasi quan aquest havia atrapat el rebot per concloure el quart amb el Lucentum manant 56-71.

Calia fer una gesta en 10 minuts i un triple de Schreiner i dos punts de Blanch hi permetien creure. Preveient el que podia passar, Rubén Perelló demanava temps mort. I va tenir l’efecte esperat. L’aturada i les instruccions van ser decisives, perquè el River va encaixar un parcial de 0-11 (61-82) que decidia l’enfrontament, amb tres triples inclosos, obra de Llorca, Sabat i Bas. Fins al final del matx només calia comprovar quina seria la diferència final, perquè en atac no es veien les coses clares. Un 2+1 de Rejón tancava el matx, posant la màxima diferència que fins llavors havien aconseguit els valencians, que s’enduen l’eliminatòria empatada cap a la seva pista.

El River haurà de millorar els percentatges, ja que des de la línia de tres només va aconseguir 4 cistelles de 27 intents, amb només un 15% d’encert. Va abusar del llançament des d’aquesta distància. Per contra, el rival va anotar-ne 13. Divendres, la pròxima entrega d’aquesta vibrant final.