El Lusitans perd i el Pidasa ho aprofita per començar els play-off com a líder

Fins ara era l’únic equip de tota la Primera Divisió que no sabia què era perdre un partit aquesta temporada. El Construccions La Posa FC Lusitans mantenia des de feia unes jornades el lideratge, però a l’últim partit de la fase regular va ser derrotat, cosa que permet al Pidasa FC Santa Coloma ser el nou líder i començar els play-off al títol amb avantatge de punts respecte a la resta.

L’Escale UE Santa Coloma va ser el botxí del Lusitans (2-1). El matx va ser tens, i es van arribar a veure fins a 18 targetes grogues, 13 de les quals per als colomencs. Victor Hugo, al minut 23, va avançar el Lusitans. Crespo empatava al 55 i tres minuts més tard Boris era expulsat per doble amonestació, cosa que deixava l’Escale amb un jugador menys. Al 68 Nieto seguia el mateix camí, així que el seu equip es quedava amb nou. Tot i així, els colomencs van ser capaços de tornar a marcar, obra de Ramírez (m. 70). Tot i les ocasions del Lusitans fins al xiulet final, el triomf no se’ls va escapar.

El Pidasa, que havia jugat al matí, va veure com el 0-13 que li va havia endossat al Ranger’s FC li servia per obtenir el lideratge just abans d’iniciar-se els play-off. Alejandro va marcar cinc gols; Lucho i Xinos, dos, i un Ribolleda, Txema, Mercadé i Fité. Aquest va ser l’últim partit de Lucho, que torna a l’Argentina.

Una altra golejada la va aconseguir el Matecosa UE Sant Julià, que es va imposar al Construccions Modernes Inter Club Escaldes per 12 a 3. En una primera part intensa es va arribar al descans amb el marcador mostrant un 7-3, amb un hat-trick de Spano i dues dianes per cap de Girau i Iguacel per part laurediana. Per a l’escaldenca ho feia Pandoro dues vegades i Pinho, una. En la represa Sebas Gómez va materialitzar un hat-trick i Gabi Riera va anotar dos gols. Perianes i Da Silva van ser expulsats amb vermella directa al minut 53.

En el darrer matx del dia, el Transports Couto UE Engordany  i el CE Principat van empatar a un. Just abans del descans, San Nicolás avançava el Principat. Duran posava la igualada al 61 i en el 87 va ser expulsat en veure la segona groga.