El Matecosa es posa líder aprofitant la derrota del Pidasa davant el Lusitans

Canvi de líder en setena jornada de la Lliga Nacional. El Matecosa UE Sant Julià comanda la Primera Divisió després de guanyar el seu partit i que el Pidasa FC Santa Coloma, que encapçalava la classificació, hagi sumat la primera derrota des del començament de campionat davant el Construccions La Posa FC Lusitans.

L’equip de Vicenç Marquès s’ha recuperat de la millor manera després de la derrota que va patir en l’anterior jornada davant l’Escale UE Santa Coloma. Va vèncer tot un líder per 2 a 1, en un partit que de mica en mica es va anar endurint, amb sis targetes grogues i dues de vermelles. Pinto va ser l’encarregat d’obrir el marcador. Va aprofitar una segona jugada després del llançament d’una falta per posar en avantatge el Lusitans al 25. El Pidasa, tot i trobar-se per darrere, no es va ensorrar i va ser capaç d’empatar poc després de la mitja hora de joc. En un córner Xinos va rematar de cap al segon pal per fer l’empat.

En la represa els dos conjunts van anar a buscar el triomf, creant ocasions per desnivellar el resultat. Al 57 Xinos va fer caure Cardoso dins l’àrea, cosa que va significar un penal, que va veure el linier. Raya va enganyar Ricard i va fer el segon per al Lusitans. A partir d’aquí el joc es va començar a endurir, amb contínues faltes i constants parades del joc amb protestes incloses. El Pidasa es va quedar amb un jugador menys per l’expulsió de Ribolleda en veure la segona groga. Els colomencs van intentar fer l’empat, però sense encert. Quan passaven cinc minuts del temps reglamentari, Sánchez va ser expulsat amb vermella directa.

El Sant Julià saltava al camp sabent el que havia passat en aquest matx, conscient que una victòria li reportaria ser líder en solitari. I ho va aprofitar. La víctima va ser l’FC Encamp, que va caure per un contundent 0 a 8. En els primers 20 minuts el xoc ja semblava sentenciat pel que s’estava veient al terreny de joc, pel domini lauredià i pels gols, ja que manava per 0-3 amb dianes de Ruiz, Iguacel i Peppe. Abans d’arribar al descans, el mateix Iguacel tornava a marcar.
La claredat de tot plegat va fer que en la segona part la intensitat fos inferior. Sebas Gómez va marcar dues vegades en tan sols un minut de diferència. Al minut 74 de penal i a continuació amb una bona rematada. Iguacel feia el seu hat-trick particular al minut 83 i Jacques materialitzava el vuitè i definitiu tres minuts més tard.

El que continua en línia ascendent és l’Escale, que va superar el Gestions JR CE Principat per 0-4. Boris, al minut 20, posava per davant els colomencs i només dos minuts després era Bernat l’encarregat de marcar. El mateix Boris, al minut 37, posava el tercer. L’Escale va disposar de diverses ocasions en el segon temps per golejar el rival, però només Rubio (m. 68) va estar encertat per ampliar diferències.

En l’únic duel de la jornada de la part baixa de la classificació, el Construccions Modernes Inter Club Escaldes es va desfer del Bar La Fira d’Andorra FC Casa Benfica per un ajustat 2 a 1. Els escaldencs van ser l’últim equip a sumar algun punt i des de llavors s’han posat les piles, amb un empat i dos victòries seguides als darrers tres partits. Es van avançar amb una diana de Telmo Alves al 35. En la segona part Esteves empatava al 53 i, quan l’Inter jugava amb un jugador més, Joaquim Alves donava el triomf. El Casa Benfica va exercir un joc massa dur, que li va comportar veure totes les targetes de l’enfrontament. En total en va acumular set de grogues i dues de vermelles. Esteves i Lourenço no van acabar el partit.