El més petit esmicola ‘La Roca’

Ja ho diuen... Al pot petit hi ha la bona confitura. Clevin Hannah només fa 1,79, tot i que l’ex-NBA Tyrone Bogues només feia 1,60, i sempre ha hagut de lluitar contra torres. El menudet base nord-americà del BC MoraBanc, internacional per Senegal, va esmicolar ahir l’equip conegut com La Roca Team, l’AS Mònaco. El director d’orquestra de Rochester va anotar 16 punts, va repartir quatre assistències, va anotar 2 triples de 3 intents i va fer entrades espectaculars davant armaris encastats. Ell va ser el líder del triomf coral del BC MoraBanc per 95 a 68. Un triomf amb valor doble, ja que els d’Ibon Navarro també s’enduen el bàsquet average particular amb els monegascs i això que en el partit disputat a Mònaco van perdre de 16 punts. Els d’Ibon Navarro recuperen sensacions i fan un pas de gegant per classificar-se per al Top-16 de l’EuroCup.
Les tres derrotes consecutives van deixar certs dubtes. El BC MoraBanc no es troba en molts moments del partit i només els rampells individuals d’alguns jugadors li fan competir quan les coses van maldades. La millor posada en escena va ser de l’AS Mònaco. Els de Sasa Obradovic, que van donar la sensació de ser un equip més fet, tot i tenir molts jugadors nous respecte al curs anterior, van controlar el ritme del partit. Els punts de Clemmons (5 punts) i Eric Buckner (6 punts) van liderar en atac els monegascs. Mentrestant, els d’Ibon Navarro eren un sac de nervis. El pivot senegalès Moussa Diagne va protestar airadament una falta que no li van xiular i va rebre tècnica per sumar dues faltes. Un home important i ja carregat amb faltes. Un parcial de 2 a 11 al final del primer quart va deixar un 17 a 25 per l’AS Mònaco amb un triple de l’ex-BC MoraBanc, Dylan Ennis, i un altre de Dee Bost. Amb el 17 a 25, Clevin Hannah va anotar dos punts per deixar el 19 a 25 al final del primer acte.
En els següents 10 minuts, els d’Ibon Navarro van millorar apretant les dents en defensa i també dirigits amb encert per Clevin Hannah. A més a més, el pivot serbi Dejan Musli va deixar bons minuts substituint Moussa Diagne. El parcial de 13 a 2 va situar a l’electrònic un 32 a 27. Un triple de Dee Bost va trencar la bona ratxa andorrana. La màxima diferència per als andorrans va ser de +8 i a poc per arribar al descans superava per 38 a 30 l’AS Mònaco, però l’ombra del Dr. Jekyll and Mr. Hyde va tornar a aparèixer amb un parcial de 0 a 7 per apropar a només un punt els monegascs amb un 38 a 37. Per sort, Will Yeguete va fallar l’addicional que va tenir i no va poder empatar el partit.
La bona dinàmica oferta durant el segon quart pel BC MoraBanc va tenir continuïtat amb els punts de Clevin Hannah, el cor de Moussa Diagne i la lluita pel rebot de Tyson Pérez van ser una de les claus per assolir un parcial de 18 a 4 per deixar un 56 a 44. La màxima diferència, en aquells moments, contra un AS Mònaco més desencertat i ofegat ofensivament per la bona defensa dels andorrans. També va tornar, per fi, el canell de David Walker. Dos triples del nord-americà en aquest tercer quart. Els de Sasa Obradovic van intentar arribar als 10 punts de diferència que diuen que és una distància psicològica quan un va darrere al marcador, però Clevin Hannah en una entrada a cistella magistral va deixar el 64 a 52 (+12) per afrontar l’últim quart amb vent a favor.
L’aler pivot dominicà Tyson Pérez segueix demostrant el gran encert del seu fitxatge. Quatre punts seguits a dins de la pintura van liderar el recital de l’últim quart. Els d’Ibon Navarro, aquesta vegada sí, amb un joc coral van arribar a guanyar de +20 a 3’54” amb 81 a 61. El BC MoraBanc ja començava a pensar a superar el bàsquet average particular amb l’AS Mònaco, i de fet ho van aconseguir amb escreix finalitzant el partit amb un 3+1 de Jeremy Senglin. Tothom espera que aquest sigui un punt d’inflexió després d’aquest inici de projecte un xic dubitatiu. Aquest equip pot competir contra qualsevol i ahir va ser un nou exemple.

Ibon Navarro: “Volem que sigui un pas endavant”

Satisfet, però sempre recordant partits anteriors. El tècnic del BC MoraBanc va lloar els seus jugadors, però també va aprofitar per donar tocs d’atenció. “Segur que aquesta és una de les millors versions de l’equip. Les coses no són blanc o negre. Fa tres dies va semblar que havíem jugat un partit desastrós. Ara ens tocarà mantenir l’equilibri. No volem que sigui un pas enrere, sinó un pas endavant”. El tècnic basc vol aquest tipus d’equip. “Aquesta és una mostra del que volem fer i hem de creure que som capaços de guanyar bé equips com el Mònaco. Tothom aportant i en cap moment ens hem relaxat.” També va parlar de les opcions de classificació pell Top-16. “El grup està molt igualat. Encara hi poden haver resultats sorprenents. Hem de fer el nostre treball i si guanyem a Alemanya tindrem moltes opcions de classificació.”