El Pidasa torna a perdre contra el Dudelange i diu adéu a la Champions

Redacció / Foto: Marcel Nickels

No va poder ser. El Pidasa Santa Coloma no va poder aconseguir la gesta de vèncer a l’estadi Jos Nasbaum de Luxemburg davant del Dudelange i va caure amb el mateix resultat que el partit d’anada, 2 a 0.

L’equip dirigit per Luis Blanco va fer un partit molt similar al que es va poder veure set dies abans a l’estadi Comunal, on van aguantar molt bé les envestides del Dudelange durant els primers 45 minuts, però a la segona part les piles es van acabar de fondre i es va tornar a imposar el físic dels homes de Daniel Theis, que van decidir l’eliminatòria. D’aquesta manera el Dudelange va passar a la segona ronda de la prèvia de la Champions League, que disputarà davant de l’NK Maribor d’Eslovènia.
En un primer moment es van complir els pronòstics de Luis Blanco de tancar-se en defensa  durant els minuts per mirar d’aconseguir sorprendre el Dudelange al contracop i d’aquesta manera poder marxar al descans amb un gol d’avantatge que els serviria per ficar la por al cos als luxemburguesos de cara al segon temps. Els plans s’anaven complint, però el tècnic colomenc no va comptar amb l’habilitat de cara a porta del davanter nigerià Amodou Abdullei, que amb dos gols va trencar qualsevol opció de remuntada.
Tot i la derrota, el Pidasa Santa Coloma va demostrar que té un bon bloc i que no renunciava a la victòria. La prova va ser que als primers instants de l’enfrontament els colomencs van portar la iniciativa i d’ells va ser la primera gran oportunitat del partit. Cap al minut 3, Manolo Jiménez  va servir un córner cap al segon pal, on es trobava tot sol Christian Xinos, que ahir va substituir l’absent Òscar Sonejee, i aquest va poder rematar de cap, però la pilota va sortir desviada pel pal curt. Aquest va ser l’avís del Santa Coloma que l’enfrontament no seria un camí de flors per al Dudelange.
Els luxemburguesos van trigar a ficar-se al partit i no va ser fins al minut 13 que van provar el primer xut a porta. Bryan Melisse va mirar de sorprendre Ricky, però el seu xut va sortir desviat. Aquesta va ser la primera opció dels locals, que es van llançar a l’atac per mirar de deixar tancada l’eliminatòria. Poc després D’avolio va provar el xut de falta directa, però el porter del Pidasa va estar molt encertat i cap al minut 20 un dels autors dels gols al partit d’anada, Caillet, va mirar de superar el porter andorrà, però el seu tir no va veure porteria. Eren els millors moments del Dudelange, que, tot i així, era incapaç de poder posar-se per davant i els minuts anaven passant.
Blanco sabia que el temps corria a favor del Dudelange. Tot i que eren els locals els que buscaven amb més ganes el gol, el Pidasa també disposava de les seves opcions, sobretot de botes de Manolo Jiménez, que va xutar totes les faltes mirant de superar Joubert.
El primer temps va acabar amb l’empat a zero i aquest resultat encara donava alguna opció als colomencs si eren capaços d’obrir el marcador durant els següents 45 minuts. Les coses no van anar d’aquesta manera i a la segona part el Dudelange va sortir amb més energies i Daniel Theis va trobar la fórmula perfecta per decantar el matx al seu favor. El tècnic luxemburguès va demanar al seu davanter nigerià, Amodou Abdullei, que sortís a escalfar i al minut 55 el va fer entrar en substitució del polonès Thomas Gruszczyński. El davanter nigerià no va trigar gaire a donar la primera alegria a la seva afició i és que al minut 60 va poder superar Ricky amb una rematada de cap des del segon pal després que Melisse servís una falta de Cristopher Pousa sobre Bensi (1-0).
Aquest primer gol va trencar amb les il·lusions del Pidasa Santa Coloma de poder sortir del Jos Nasbaum amb un resultat positiu. Va ser el moment perquè els homes de Luis Blanco sortissin a l’atac per mirar de capgirar la situació. Alejandro Romero va saber aprofitar una passada en profunditat de Manolo Jiménez i des de la frontal es va treure un fort xut que Joubert va saber aturar en trobar-se ben col·locat quan corria el minut 66.
El Pidasa no es va resignar i va mirar de fer el primer gol en aquesta eliminatòria. La millor oportunitat va ser de Txema, que va sortir en substitució de Lucho al mintut 67, i cap al 76 va aconseguir marxar-se per banda  dreta i quan es va plantar dins l’area va provar el mà a mà amb el porter. Txema es va treure un potent tir, però novament Jona­than Joubert va saber aturar l’esfèrica.
Semblava que l’enfrontament acabaria amb la derrota ajustada del Pidasa Santa Coloma, però quan quedava només un minut per al final un cop més Abdullei va fer acte de presència per certificar el seu segon gol i el passaport del Dudelange a la següent eliminatòria de la Champions. Daniel da Mota va superar el seu marcador per la banda dreta i va poder fer la passada de la mort cap a Abdullei i aquest es va treure un xut ajustat al pal curt de Ricky que el porter andorrà no va poder fer res per aturar (2-0).
L’entrenador del Santa Coloma no va acabar gens satisfet del resultat final, tal com li va passar al duel del Comunal i va declarar un cop acabat l’enfrontament que “és clar que hem jugat molt millor que a Andorra”. “L’equip ha tingut molta intensitat durant tot el  partit. Per nosaltres ha sobrat l’últim gol”, va assenyalar. Ara el conjunt colomenc torna al Principat, on l’equip agafarà vacances, i ja de cara a finals d’agost tornaran als entrenaments per preparar la temporada.