El poder de Rafa Casals permet sumar un triomf abans d’anar cap a l’Europeu

Victòria de la selecció (74-73) en el segon i últim dels amistosos de preparació per a l’Europeu C. Matx per provar coses i amb massa errades, i es va notar les baixes de Galera i Dani Marín. En canvi, va jugar un que no s’esperava, Rafa Casals, que va ser decisiu.

Durant tota la primera part Andorra es va trobar amb un inconvenient, el de trobar-se sempre per sota en el marcador. El conjunt barceloní aconseguia agafar petits avantatges i els punts d’Olcina i Felipe eren els que permetien que no s’escapessin. El primer quart va concloure 14-18 i en el segon els errors de totes dues bandes es van evidenciar. Massa pèrdues i males posicions de llançament. Aquest fet provocava que es mantingués un marcador baix, fins al darrer tram, quan a còpia de triples el Collbanc-la Torrassa va agafar un màxim avantatge de 9 punts (21-30). Defensivament els locals van millorar, cosa que els permetia sortir al contraatac. Dues cistelles de Mofreita i una de Sergi Marín permetien arribar al descans 31-34.
Casals, que no havia jugat en tot el primer temps, va entrar de sortida en la represa. I precisament quatre punts seus posaven per davant la selecció (35-34). El matx havia agafat un altre caire. Olcina va encistellar 8 punts consecutius, amb dos triples inclosos, així que les diferències s’incrementaven. El parcial era d’11-1. Però les imprecisions van tornar en els andorrans i d’estar vuit per sobre van veure com el Collblanc empatava a 43. Però la iniciativa era andorrana i físicament estaven millor, així que es va arribar als últims 10 minuts amb un marcador favorable de 56-52.
Es van repetir més imprecisions, cosa que portava que en certs moments el matx semblés un correcarrers. Sort dels galons que presentava Casals sota els taulers, fent-se fort a la pintura i intimidant els rivals. A més, veia cistella. Els barcelonins pressionaven en tota la pista, cosa que incomodava els andorrans. Però Oriol Fernández se’n sabia des­empallegar i sabia deixar en posicions franques els seus companys. Un tir lliure del base a 6 segons per al final decidia l’enfrontament. El triple en el darrer segon dels visitants no va servir de res. No quedava temps.