Berta Bassols i Willie Smit es van imposar a la categoria absoluta de la Gran Fondo.

El professional Willie Smit venç a La Gran Fondo

V. D. / Foto: Gran Fondo World Tour
El ciclista sud-africà, Willie Jakobus Smit, del China Glory Continental Cycling Team es va imposar a la primera edició de La Gran Fondo d’Encamp i el Pas de la Casa. El professional, nascut fa 29 anys a Lydenburg, resideix al país i el 2017 va guanyar el Campionat Africà de ciclisme en ruta i la Vuelta a León. El segon va ser el català Pau Deumal de l’Smartdry Development Team i el tercer el també català Sergio García.
En categoria femenina, la victòria va ser per a la catalana Berta Bassols, que ja va guanyar a la Volta als Ports d’enguany. El podi el va completar la ciclista de Solsona Mavi Gil i Elisenda Vivé. “Estem molt satisfets. La meteorologia ens ha acompanyat i no hi ha hagut cap mena d’incidència. Esperem que les edicions future vagin creixent amb noves disciplines. La previsió de cara a l’any vinent, per exemple, serà incloure la btt amb un dia més”, va assegurar Dani Buyo, el director de la cursa. La Gran Fondo va comptar ahir amb tres proves: Envalira, Beixalís i Cortals d’Encamp, és a dir, de 103,47 quilòmetres a 31 quilòmetres.