El ritme imposat permet a Andorra entrar a semis

Cap mena de problema va tenir la selecció per sumar la victòria en el seu debut al Campionat d’Europa dels petits estats de  San Marino. El clar triomf davant Gibraltar (47-96) li permet classificar-se per a semifinals i jugar-se avui davant Moldàvia la primera plaça del grup A, pensant ja en els enquadraments.

Des d’un bon principi el domini del matx va ser andorrà. Les primeres diferències es van establir i al final del primer quart els de Jaume Tomàs manaven per 15-23. En la tornada a la pista la tònica va ser la mateixa, i es va arribar al descans amb 14 punts d’avantatge (28-42). En la segona part només calia esperar que la velocitat imposada pels andorrans, amb més fons d’armari, anés afectant el rival. Les distàncies cada cop van ser més grans i al tercer quart Gibraltar només va ser capaç d’anotar 8 punts, per 11 al darrer. Els últims 4.22 minuts no van fer ni un punt. La profunditat de banqueta dels uns i els altres va ser notòria. Els andorrans que no van ser titulars van anotar 51 punts, per 11 dels rivals.

El guió no va ser gaire diferent del que presagiava Tomàs. “Ha estat un partit calcat del de fa dos anys”, va indicar el tècnic, que va remarcar que “quan som capaços de mantenir el ritme de defensa, rebot i contraatac, ells no ens poden seguir”. Aquest fet es va veure força durant tota la segona part.

Andorra torna a ser a les semifinals d’un Europeu. En aquest matx es va arribar a l’objectiu, tenint en compte que “teníem molt a perdre i molt poc a guanyar. Ara ens hem tret la pressió”. El rival de demà és Moldàvia, amb què es disputarà el primer lloc del grup. Aquest equip serà molt diferent dels gibraltarenys: “A partir d’ara tots els equips són paraules majors. Necessitarem  un ritme de joc elevat perquè ens trobarem amb jugadors més grans que nosaltres.”