El River acomiada la primera fase amb una victòria amb ben poca història

J. J. B.

Era de preveure. Tots els condicionants així ho feien pensar. Quan en un partit no hi ha cap tipus de transcendència de cara al futur, malament per a l’espectacle i per als seguidors que s’acosten fins al pavelló. El BC River Andorra tanca la primera fase de la temporada amb una victòria en què no es va haver d’esforçar per guanyar l’Alaior Menorcareantal.com.

Des dels primers instants el matx ja es va poder comprovar que sobre la pista no hi havia res en joc. Només l’amor propi de guanyar i pujar llocs a la classificació. Les defenses no mostraven la intensitat d’altres jornades, cosa que permetia còmodes posicions de llançament i, per exemple, que cadascun dels components del cinc titular del River hagués anotat alguna cistella abans d’arribar a l’equador del quart.
Llevat dels primers punts de l’enfrontament, amb un triple de Justo que obria el marcador i dos punts d’Allen per posar el 4-5, el conjunt d’Alfred Julbe va anar en tot moment amb el marcador a favor. Núñez, que va estar de sortida, era el més encertat de cara a cistella contrària, amb Matalí i Wolfram ajudant en tasques ofensives. Però cada cop que els locals aconseguien agafar certa diferència, el quadre balear tornava a acostar-se. D’aquesta manera el primer quart va concloure amb un ajustat 23-20.
En el segon quart el River va ser capaç de jugar més còmode, cosa que permetia a Wolfram veure cistella amb facilitat, i només les precipitacions per voler anar massa ràpid, sense elaborar les jugades, permetien a Alaior agafar aire. Tot i que només feia dos dies que s’entrenava amb els que són els seus nous companys, al minut 17 es va produir el debut de Roger Fornas. Però l’afició no va tenir temps d’observar el nou reforç, ja que la seva presència va ser més aviat testimonial i després d’una errada de concentració amb pèrdua de pilota inclosa va ser substituït pel tècnic. A la mitja part es va arribar 41-32 i, fruit de les facilitat, defensives que es produïen a la pista, el River va arribar al descans amb només 6 personals, mentre que el seu rival n’acumulava 8.
Els jugadors van sortir dels vestidors preocupantment espessos. Per banda i banda. Els errors van ser continus, sobretot per part andorrana, cosa que va permetre que l’Alaior de mica en mica s’anés acostant al marcador. Un exemple: una entrada totalment en solitari a cistella de Pigram per completar un contraatac, amb la pilota passejant-se per la cistella però sortint fora. Els balears van arribar a posar-se només dos per sota (50-48), fins que Drame, amb un mig ganxo, trencava l’empanada per què estava passant el seu equip. Des de la línia de tirs lliures el River va ser capaç de posar-se 10 per sobre al final del quart (58-48). Matalí amb 4 punts consecutius des d’aquesta distància i un més per part de Drame i Pigram van permetre tornar a comptar amb un còmode avantatge.
Un altre cop els jugadors del River van sortir massa imprecisos, i només l’encert de Casals i Zamora, els més intensos en aquest tram de l’enfrontament, permetia que el rival no posés en perill les diferències del resultat. I més veient que en la pintura el River fallava, permetent amb la poca contundència en el rebot que l’Alaior arribés a comptar amb fins a tres opcions de llançament en els atacs. Per sort, no era dia d’encert en el tir dels menorquins.
En els darrers minuts va haver-hi massa imprecisions. Amb el clar avantatge i el poc perill que presentava el rival, va arribar el relax. També les pèrdues de pilota, cosa que va permetre a l’Alaior maquillar el resultat, i posar una diferència de només quatre punts, que no reflectia el que havia estat el matx ni el que es va poder veure en el transcurs de l’enfrontament, un partit que no passarà al record de tots aquells aficionats que es van acostar fins al poliesportiu d’Andorra.