El River apallissa l’Oviedo i aprofita la derrota del Clavijo per situar-se líder

Redacció

El River ha sabut aprofitar aquest diumenge la sorprenent derrota del Clavijo a la pista del Lan Mobel (92-91) per atrapar el líder al capdavant de la classificació, a qui supera per basket average, després d’apallissar el Feve Oviedo a domicili per un contundent 73-103, en un partit igualat a l’inici però que els homes de Joan Peñarroya han trencat a la segona part.

El partit ha començat amb un ritme intens i amb un joc ràpid, en què els atacs s’imposaven a les defenses amb constants intercanvis de cistelles. Els asturians, gràcies a la feina de Ratzsch, s'han avançat 10 a 6 a l’electrònic, però els andorrans han respost bé i Howard i Zamora han restablert la igualada. El joc ha estat viu i les alternatives al marcador, constants. Així s'ha arribat al final del primer quart amb el marcador igualat a 23.
Al segon quart la tònica no ha canviat. Joc i llançaments ràpids a cistella amb poc encert dels dos equips en el primer minut i mig, dominat per excessives precipitacions, i una certa tensió. No obstant, a partir d’aquest instant els homes de Peñarroya han intensificat la defensa i han ofegat l’atac asturià. Quatre punts de Matalí trencaven la igualada quan tot just s’arribava al segon minut de joc. Un parcial de 6 a 0 tornava a situar l’Oviedo per davant al marcador (29-27), fet que ha obligat el tècnic del River a demanar temps mort. L’aturada del partit ha tingut efecte, i els andorrans han aconseguit un parcial de 0-11, amb un Zamora en ratxa, en 2.43 m. i han obert forat a l’electrònic (29-38). Al descans, 31-42 al marcador.
A la represa, els andorrans han sortit en tromba per sentenciar l’enfrontament. Així, un parcial de 6 a 16 en tan sols quatre minuts, amb un Holmes que anava escalfant el canell a mesura que passaven els minuts i amb un Howard amo i senyor sota els taulells, han disparat el River a l’electrònic (38-52) i han obligat el tècnic asturià a demanar temps mort. Un nou parcial de 13-2 en els següents 4 minuts ha portat el River a la màxima diferència a l’electrònic (52-73) al final del tercer quart.
El darrer quart no ha tingut història. El River s'ha dedicat a mantenir l’avantatge. El tècnic ha aprofitat per donar minuts a Marín i Casals. Johnson continuava sumant i donava al River la màxima diferència (69-99) a un minut i mig. Una cistella de Casals ha situat el 73-103 final.