El River derrota 82-86 el Mallorca i podrà certificar l’ascens al Joan Alay

M. S. / Foto: N. R.

El BC River Andorra va sumar ahir un important triomf a Mallorca (82-86) en un partit molt igualat, i tindrà l’oportunitat de certificar l’ascens a LEB Or al Joan Alay. El matx va començar amb molts nervis en els dos conjunts i amb certa precipitació.

Un parcial de 6 a 0, gràcies a dos contraatacs i aal’encert Torres, van obligar Peñarroya a demanar temps mort per mirar d’ajustar la defensa dels seus homes, que concedien tirs fàcils als jugadors illencs. No obstant, l’aturada del joc no va tenir els efectes desitjats i, tot i l’increment d’intensitat, la precipitació ofensiva i la impossibilitat d’aturar les penetracions d’Alonso, que obria a l’exterior pel tir fàcil dels seus companys, van fer que els mallorquins aconseguissin la màxima diferència (+7) a poc més d’un minut de la fi del primer període. Dos tirs lliures de Johnson posaven el 23-18 amb què acabava el quart.
Un parcial de 0 a 5 igualava el matx a la represa després de diverses imprecisions dels mallorquins, que no van aconseguir anotar fins després de tres minuts de joc. A partir d’aquí, intercanvi de cistelles, amb protagonisme per a Torres i Vicens per als balears i per a Johnson i Matalí per als andorrans.
Dos tirs lliures de Ros avançaven el River 30-32 i obligaven Xavi Sastre a demanar temps. Dos triples dels mallorquins, perfectament contestats per Sánchez i Johnson, mantenien la igualada, i el River arribava al descans per davant al marcador, 38-39.
La represa va arrencar amb un parcial de 6-0 per als locals, tot i que l’encert de Matalí i Ros, combinat amb els minuts de descans que Sastre va donar a Torres, mantenia el River dins el partit i es col·locava 57-56 a un minut de la fi. Un triple de Zamora, gairebé sobre la botzina, donava dos punts d’avantatge als andorrans (57-59) a deu minuts per al final.
El darrer quart es va iniciar amb una defensa en zona dels mallorquins, que va trencar Matalí amb una bona penetració per donar 4 punts d’avantatge al River (57-61). Un triple, i un bàsquet fàcil d’Alonso, seguit d’un triple de Green, van tornar a igualar el matx i les alternances al marcador eren constants. Dos triples consecutius de Sánchez i Ros van donar 5 punts d’avantatge al River a cinc minuts per al final del partit.
Els de Peñarroya van collar en defensa, forçant dos errors dels mallorquins, que veien com un bàsquet fàcil de Ros donava la màxima diferència als andorrans, +7 (69-76), a quatre minuts i mig per al final. La precipitació dels homes de Sastre, i l’encert de Matalí mantenien el River per davant, 73-81 a menys de dos minuts per al final. Un temps mort del tècnic mallorquí i l’empenta de Bivia,  Torres i Green van tornar el Mallorca al partit, 77-81 a un minut i vint del la fi.
Ros va tenir la sentència però va errar el triple i Torres col·locava els locals a 2 punts (79-81). Quatre punts de Sánchez i un puntet de Santamaria van assegurar la victòria dels andorrans (82-86).