El River es complica l’existència i es queda al límit de quedar-se fora

J. J. B. / Fotos: Alfredo Iglesias

El Caja Rioja té l’eliminatòria a tir després de sumar el segon triomf. Va vèncer en el primer matx que disputava com a local (90-81), i ho va fer a través de la defensa, a la qual no es va saber adaptar el BC River Andorra, que demà està obligat a guanyar si no vol quedar eliminat.

El Palacio de los Deportes de Logronyo, com s’esperava, no va ser cap olla de pressió, així que no es convertirà per si sol en un factor determinant en aquesta eliminatòria. Cap dels dos equips va sortir a especular. El River, condicionat per la baixa per lesió de Matalí, va sortir ben posicionat i va comandar el marcador durant una bona estona. Els primers punts de Drame i Fornas permetien agafar el primer avantatge. Unes diferències que es van estendre en diverses puntuacions amb un màxim de 5 punts per sobre. La primera ocasió va arribar després d’un triple de Fornas, que ahir es tornava a presentar com un dels jugadors que havien de ser importants sobre la pista.
El conjunt d’Alfred Julbe mantenia el domini en l’electrònic, amb Pigram fent el seus primers punts, que van ser des de més enllà dels 6,25 metres. Però els locals van reaccionar per posar-se per primera vegada per sobre (17-16) amb un triple de Holmes. I aquí es va acabar l’encert del Caja Rioja. Les cistelles de Casals, Pigram i Núñez van permetre als andorrans concloure el quart guanyant (17-22). L’enfrontament continuava pel mateix camí fins que els triples van començar a aparèixer. Fins a quatre de consecutius en va fer l’equip de Logronyo. Per sort, els punts dels andorrans també feien acte de presència i sobretot també des de la línia de tres. Galera tenia el canell fi i en va anotar dos, que posaven un  màxim avantatge de +7 (29-36).
Les puntuacions es mantenien fins que els riojans van incrementar la tasca defensiva, cosa que no permetia als jugadors del River trobar bones opcions de llançament. I això va provocar que els locals es tornessin a posar per sobre, en part per l’actuació de Busciglio, que a còpia de punts i joc cap als seus companys posava el 44-42. I des de la línia de tirs lliures, el River va deixar les coses tal com estaven. Un de Fornas i els dos de Zamora permetien arribar al descans 44-45.
El tercer quart començava amb una cistella inicial de Wolfram, i després que els locals capgiressin el marcador un triple de Zamora tornava a posar el River al capdavant, acompanyat a continuació amb un ganxo de Fornas que va significar dos punts més. El festival des de la línia de tres continuava, amb Zamora i Busciglio com a màxims exponents. S’estava veient un partit espectacular en el tir exterior.
De Santana va permetre al Caja Rioja tornar a comandar l’electrònic (56-55). I és que el River perdia massa pilotes en atac. Les idees no estaven clares en atac i Julbe es va veure obligat a demanar un temps mort per tractar de canviar la situació i tallar la dinàmica del rival. Va tenir efecte perquè es va aconseguir empatar a seixanta. Amb un parcial de 0-4 des de la línia de tir lliure. Primer amb un punt de Drame i després amb tres consecutius de Fornas, amb quatre llançaments per una tècnica sobre Rodríguez. Suárez també va anotar en una ocasió des de la mateixa distància a continuació, així que el seu equip afrontava el darrer quart amb un mínim avantatge (61-60).
Els últims 10 minuts no van començar gens bé, amb una cistella de Holmes i dos tirs lliures de Suárez després d’una falta antiesportiva de Bottiroli. El conjunt logronyès es distanciava de cinc, que era la diferència més gran que havia aconseguit (65-60). El River va reaccionar, amb l’encert de Fornas, Casals i Drame. Els marcadors s’ajustaven i es veia que el final seria emocionant.
Faltaven 5 minuts i el conjunt riojà es va escapar. Amb un parcial de 8-0 es posava 76-67. Julbe, que volia parar el que estava passant a la pista, va haver de demanar temps un mort. Eren els pitjors moments del River, que era incapaç de construir en atac. I a més, el rival trencava per primer cop la barrera psicològica dels 10 punts posant-se +11 (81-70). Quedaven menys de dos minuts i les coses es complicaven. Davant el desencert de Pigram, Zamora era qui agafava les regnes del seu equip fent 7 punts consecutius. Però la fita era complicada. Els darrers segons es van succeir les faltes i els llançaments des de la línia de tirs lliures, en què el Caja Rioja es va mostrar prou encertat per sumar la segona victòria de la sèrie.
Amb el marcador que es va produir en la tercera jornada dels quarts de final, encara no hi ha cap equip classificat per a les semis. Especial mèrit per a l’Alaior i el Plasència, que van salvar el primer match ball. El Huelva, per la seva part, està a prop de donar la sorpresa i eliminar el Tíjola.