El River guanya l’ADT Tarragona i es col·loca líder en solitari

Només queden dos equips inbatuts aquesta temporada. I només un amb sis victòries al sarró. Aquest és el BC River Andorra, que va vèncer, patint fins al final, a la pista de l’ADT Tarragona (61-63) per posar-se per primer cop com a líder en solitari de la LEB Plata.

El sisè triomf va ser treballat. El River va començar fort, exercint el seu poder defensiu al màxim. Això va comportar que a la conclusió del primer quart tingués un avantatge de 16 a 25. Però, com ja es va poder comprovar en la passada final de la Lliga Catalana, l’ADT no és dels equips que es donen per vençuts fàcilment. Sempre lluita pels partits. Aquest cop els avantatges no van ser d’escàndol, com en aquella ocasió, però igualment va saber anar acostant-se al marcador per arribar a la mitja part amb un 36-40.

Els catalans s’acostaven perillosament i en la represa l’encert dels jugadors del River va aconseguir que no fossin capaços en cap moment de capgirar del tot el marcador. Als darrers deu minuts es va entrar amb tot per decidir. El marcador reflectia un 51-54, que presagiava un final intens, com així va ser, sobretot per la falta d’encert que es va mostrar a totes dues bandes.

Sí que és veritat que el River es va escapar de deu punts, però va ser incapaç d’anotar en els últims cinc minuts de l’enfrontament. Això va permetre que de mica en mica l’ADT anés retallant distàncies i que en els darrers segons Cage fallés un triple, en posició forçada, que hauria permès que la victòria local no s’escapés. Aquesta vegada l’anotació andorrana va estar força repartida. Zamora va ser el més encertat amb 13 punts, seguit per Ros amb 12.

El River s’estrena per primera vegada aquesta campanya com a líder en solitari, havent acumulat sis victòries en el mateix nombre de partits. Per darrere hi ha el Clavijo, amb una derrota, que s’ha produït precisament aquesta jornada a la pista del Tíjola. El Mallorca, que ha descansat, és tercer amb cinc triomfs i tampoc sap què és perdre. El Plasència i l’Oviedo tenen un balanç de 4-2. El Tíjola, que divendres juga al Principat, és dels que també ha disputat un partit menys. Ocupa la sisena posició amb quatre triomfs i una derrota.