El River perd els enfrontaments quan pateix un col·lapse en el darrer quart

Redacció

Les victòries i les derrotes sempre es produeixen de diferent manera. Són quaranta minuts de bàsquet i el guió canvia. Fins i tot en un mateix partit, les fases per les quals passa l’equip poden arribar a ser ben diferenciades. Això mateix és el que li va succeir al BC River Andorra, que es va deixar remuntar en el darrer matx, com va passar en la primera jornada.

Més que mèrit del rival, les dues derrotes acumulades aquesta temporada són desmèrit del River. És allò que tu perds el partit, i no que el rival el guanya. Tant a Àvila com al Prat, el conjunt andorrà no ha sabut mantenir les importants diferències que aconseguia per assegurar-se els triomfs. Unes circumstàncies que han arribat perquè l’equip ha anat de més a menys en el transcurs dels minuts.

En la primera jornada de lliga va perdre a la pista del Prat-Joventut (75-70), quan en el tercer quart dominava de quinze. Una situació semblant li va passar divendres passat, davant l’Óbila (56-54), en què després del descans es va posar 16 punts per sobre i va iniciar el darrer quart amb 14 d’avantatge. En el primer “ens va faltar ritme de competició”, com admet l’entrenador del River, Joan Peñarroya, però amb els castellans va ser diferent, perquè “és un partit que estava del tot controlat i el ritme ja el teníem”. Posa èmfasi que “al rival no se l’ha de desmerèixer per l’actitud i l’esperit que va tenir”. Tot funcionava a Àvila. Al primer quart només havien permès que el rival anotés cinc punts, però en el darrer en van fer 26, mentre que els andorrans només 10. “És una llàstima perquè vam estar treballant durant tres quarts molt bé, encara que d’encert no tant. No és preocupant, però el que em va emprenyar és que tot el que vam fer bé, es deixés de fer.”

En els últims deu minuts va passar que, a més de l’encert dels jugadors de l’Óbila, que s’ha de tenir en compte, com el parcial de 9-0 que van encaixar en només 50 segons, la “inèrcia era tota negativa”. Els percentatges en atac van ser nefastos i la defensa no va estar al nivell dels 30 minuts anteriors. A més, en la cistella decisiva els castellans van tenir dues opcions còmodes de llançament. La segona va ser decisiva per al resultat. Peñarroya considera que la baixada en el rendiment va ser només “un accident” que no s’ha de tornar a repetir. S’han d’extreure conclusions i “aquest partit ens ha d’encoratjar”. I més ara que “l’equip està dolgut” per la manera com es van succeir els esdeveniments.