El River perd jugant a ratxes i pensant a decidir l’ascens en el proper partit

Redacció

El BC River Andorra ha perdut l’oportunitat d’assegurar-se l’ascens divendres. Fes el que fes a la pista de l’Aguas de Sousa Ourense, l’objectiu de la temporada no es decidiria fins aquella data. Tècnic i jugadors ho sabien. Ara s’haurà d’esperar el que faci Las Rozas dissabte.

No van renunciar a la victòria, però els va costar massa entrar al partit. Es van veure dues cares. Després de remuntar es veia a prop la victòria, que finalment es va quedar a terres gallegues, en el que és tot just la tercera derrota del curs.

Els andorrans van sortir a la pista conscients que en el pròxim enfrontament contra el LAN Model ISB podien ser equip de LEB Or. I en l’arrencada a Galícia es va notar. Des de la primera cistella els locals sempre van estar al davant en aquesta primera part i ben aviat Joan Peñarroya es va veure obligat a demanar temps mort, perquè faltava concentració a la pista. Torres era l’únic encertat en atac, cosa que feia que es frenessin mínimament les diferències, encara que el primer quart acabés amb un avantatge de l’Ourense d’onze punts (22-11).

La continuació semblava tenir el mateix guió i fins i tot es va arribar a escapar de 17 (35-18), però aquí va començar la reacció dels andorrans, amb un espectacular Cage, que va anotar 9 punts seguits.  A 3.20 minuts per arribar al descans el River perdia per 39-26, però en menys d’un minut dues cistelles de dos i un triple del nord-americà ajustaven les coses. Això, i l’ajuda final de Maresch i Torres, va permetre arribar al descans només dos per sota (39-37). En 2.15 minuts s’havia fet un parcial de 0-11.

En la represa, com es veia venir, es va capgirar el marcador. Qui ho va aconseguir va ser Cage (41-42), el qual continuava amb la seva exhibició particular. Bavosi i Maresch també feien feina a base de triples, mentre que Flis i Wright treballaven incondicionalment sota la cistella. S’afrontaven els últims 10 minuts amb els andorrans manant de dos (56-58).

I aquí va ser quan els gallecs van prémer l’accelerador. El River no veia cistella i dos triples consecutius de Fernández i Guillandeaux permetien als locals pensar en la victòria. Des de la línia de tir lliure era l’única manera que encistellaven els de Peñarroya, i la visitaven de tant en tant, sense aprofitar tots els llançaments. L’embranzida era de l’Ourense i el River va abaixar els braços per acabar perdent per una diferència excessiva, que no va merèixer.