El River sentencia per la via ràpida per ser l’únic equip classificat per a semis

La primera oportunitat l’ha aprofitat. El BC River Andorra no s’ha complicat la sèrie amb el Plasència i en el primer matx disputat a la localitat extremenya ha continuat amb la dinàmica que havia mostrat al Principat per seguir imposant-se i classificar-se per a les semifinals dels play-off, i és l’únic equip que ho ha aconseguit amb el mínim de partits. L’inici del darrer quart va ser decisiu per assegurar-se el triomf.

Els locals van començar encertats des de més enllà de la línia de 6,75 metres. Martínez va començar amb un triple, però Ros i Holmes van posar la primera mínima avantatge del River. Martínez encistellava el seu segon triple i Holmes tornava a deixar les coses igualades. Intercanvi de cistelles inicial.  Johnson i Matalí s’encarregaven de deixar en no res els avantatges que anaven agafant els extremenys, fins que Rueda, amb un nou triple, posava el 17-14. Santamaria va provar, en un llançament de tres sobre la botzina, que el matx quedés igualat abans de concloure el quart, però no va encertar.

Al River li quedava acabar de centrar-se. I la tornada a la pista va ser amb un parcial de 0-6, amb un tir lliure de Matalí, el triple de Sánchez i el tir de Johnson. La millor arma dels andorrans, la defensa, estava funcionant. Els jugadors del Plasència es trobaven incòmodes, sense encert en mirar a cistella. Rueda, amb un triple, tancava la mala ratxa, quan el seu equip feia quasi tres minuts que no anotava. Trencar la dinàmica va envalentir-los. Però quatre punts de Casals i un triple de Zamora posaven el 25-29. Faltaven prop de tres minuts per arribar al descans, i fins al final el marcador no es va tornar a moure.

En la represa Matalí va ampliar diferències. El jugador català també marcava distàncies a la pintura, ja que fins llavors acumulava sis rebots. Un triple de Ros, que no encertava a l’anella des de la primera cistella del River, posava una màxima diferència de +9 (25-34). Els andorrans anaven mantenint les distàncies en el marcador fins que en dos minuts el Plasència li va endossar un parcial de 10 a 0 per tornar-se a posar per sobre després de molta estona (38-36). Aquest fet va provocar que el River despertés. Santamaria va fer l’empat a continuació, i el mateix base basc va tornar a donar avantatge al seu equip. Casals, després d’atrapar un rebot ofensiu, va fer dos punts per encarar el darrer quart guanyant (38-42).

I la dinàmica amb què s’havia arribat a l’últim període va continuar. Al principi amb un triple de Sánchez, i després amb dos punts de Johnson. Una tècnica a Barceló va permetre a Santamaría encistellar un tir lliure per trencar per primera vegada la barrera dels 10 punts (38-48). Quasi dos minut s i mig després d’iniciar-se el quart, els locals van veure cèrcol per primer cop. Va ser Martínez. I a partir d’aquí es va començar a decidir l’enfrontament, amb un Sánchez en pla estel·lar, sense notar les molèsties que li provocava la sobrecàrrega que va patir en l’anterior partit, i a què el llarg viatge cap a terres extremenyes no va ajudar.

L’aler càntabre va fer un primer triple, a què ràpidament va respondre Martínez de la mateixa manera. Holmes va encistellar des de la mateixa distància i Sánchez en feia un altre. Ell mateix va fer dos punts més. Matalí i Johnson també hi posaven el seu granet de sorra, obtenint el màxim avantatge que es viure durant el partit, de +19 (44-63). Faltaven 3.14 minuts per concloure el matx i el partit ja es veia guanyat. Aquest fet va fer que els andorrans es relaxessin i en aquest període rebessin un parcial de 14-1. El jugador més destacat del matx va ser Sánchez, que es va mostrar decisiu en els moments importants, quan un partit s’ha de decidir i matar. A més, va acabar amb un doble-doble, amb 13 punts i 11 rebots. Cal destacar també la tasca realitzada per Matalí en el joc interior, atrapant 12 rebots.

El River és l’únic equip que s’ha classificat per a aquests play-off d’ascens a la LEB Or. S’ha imposat per la via ràpida, a la primera oportunitat que tenia. La resta no ho ha aconseguit. Qui més a la vora hi va estar és el Tíjola, però un triple de l’Oviedo en el darrer segon va provocar que acabés sucumbint a Astúries (76-75). El que també va deixar escapar l’oportunitat va ser l’ADT Tarragona, que va perdre a la seva pista 56-71 amb el Prat Joventut. L’única eliminatòria que es trobava igualada és la que enfronta l’Óbila amb el Mallorca. Els balears agafen avantatge després d’imposar-se per 59 a 91.