Diari digital d'Andorra Bondia

El River s’inscriu a LEB Or tot i veure reduïda la previsió de pressupost


Escrit per: 
Redacció

La nit de dimecres va ser llarga, però finalment es va acabar a bon port. La junta directiva del BC River Andorra s’ha vist obligada a retallar part de la previsió de pressupost que tenia per a la pròxima temporada, però tot i així li surten els números per afrontar amb garanties la LEB Or, on s’ha inscrit. Des del Govern s’ha pres una mesura excepcional amb el club, ja que és l’únic, de moment, que no patirà la retallada del 10% feta a totes les entitats esportives.

 

Els números quadren i l’equip estarà a la categoria que s’ha guanyat a la pista. Havien fet una previsió per a la pròxima campanya de 820.000 euros, però l’aportació del Govern és inferior a la que havien proposat i han refet els números, deixant la xifra en  760.000 euros. Encara que aquesta “és una hipòtesi; queda supeditada a les inscripcions”, indica el president del club, Gorka Aixàs, ja que la categoria patirà una disminució de conjunts respecte a la temporada passada: “Hem hagut de refer el pressupost intentant ajustar-lo al màxim.” Per tant, s’estalviarà en desplaçaments, encara que queda per confirmar quan i on seran. “L’escenari sembla que ha de ser favorable. Creiem que no arribarem ni a setze. És el més factible.”

La subvenció del Govern és de 440.000, dels quals 360.000 provenen de la secretaria d’Esports i la resta d’Andorra Turisme. Les quantitats són les mateixes que les del curs anterior, sense la rebaixa del 10%, un fet que Aixàs valora perquè “fan una excepció amb nosaltres, ens sentim privilegiats”. A l’hora de confeccionar el pressupost, el club va tenir en compte que des de l’administració se li demana un esforç per reduir la seva dependència per aquesta via. Per aquest motiu, en lloc del 28% provinent del sector privat i el 72% del públic ara les xifres s’acosten lleugerament, amb un 35%-65%. “Treballem per tenir encara més suport del privat.”

Tot i el trasbals que ha suposat rebre la confirmació del Govern quant a la subvenció, “no vam pensar a no sortir a LEB Or”, assegura el president, pel suport de l’afició que van rebre la temporada passada i la confirmació dels patrocinis a dos anys que han tingut de diferents empreses, que els ha permès augmentar un 33% aquesta partida, a la qual se sumen els recursos propis.

Dels comptes de l’entitat, 450.000 euros van dirigits directament a la confecció i el funcionament del primer equip. El que deixa clar Aixàs és que “qualsevol reajust no afectarà la base. És més, s’augmentarà la despesa”, ja que la pròxima temporada es creen dos nous equips, l’infantil i el cadet femení.

Peñarroya i la plantilla

Ara des de la direcció esportiva es començarà a treballar en la confecció de la plantilla, a més d’assegurar la continuïtat del tècnic, Joan Peñarroya. Amb les xifres a la mà, ja es poden fer ofertes en ferm. El director general del River, Francesc Solana, ja li ha fet la proposta de renovació a l’entrenador. “Esperem que cregui en nosaltres”, indica Solana, ja que “coneix el funcionament de tot el que envolta el club” i confien en la seva tasca, demostrada els dos últims anys. Ara bé, no es marquen terminis per obtenir una resposta “després de tenir-lo tres mesos esperant”.

Respecte a la plantilla, “econòmicament serà similar a l’any passat”. Però això no voldrà dir que perdi potencial: “La idea d’equip competitiu va sempre lligada al BC River Andorra.” El que té molt clar és que Peñarroya, per acceptar, haurà de comprovar “amb quins recursos comptarà per fer la plantilla”. I per constituir-la es començarà a parlar de renovacions, perquè els únics amb contracte amb vigor són Sánchez i Maresch. “Volem que tothom tingui l’oportunitat de continuar”, sempre que les pretensions econòmiques s’adeqüin a la situació de club.

A part de les renovacions, ja s’han començat contactes per fer fitxatges: “Tenim clar qui volem.” Però en el cas del mercat l’estiu serà llarg, perquè als interessats “no els farem la millor oferta econòmica”. El projecte i la seriositat han de ser els elements de convenciment. L’ascens no serà l’objectiu que es posarà, però l’ACB “és la nostra ambició”, indica Aixàs, perquè “l’esport és per competir”.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic