El River treu tot l’arsenal defensiu que posseeix per desactivar el Càceres

J. J. B.

Victòria sense pal·liatius per 89-59 d’un BC River Andorra que té posada la directa cap a la final dels play-off. El Cáceres Patrimonio de la Humanidad es va veure incapaç de superar la defensa rival i a més en el tir de llarga distància no estava encertat, així que el desenllaç final estava més que clar. El River va poder fer el que li agrada, córrer, i és a només un triomf de colar-se a la final.

Com si es tractés d’un partit als Estats Units, o seguint una iniciativa que es realitza en alguna pista del territori espanyol, just abans de començar es va cantar l’himne nacional. El gran Carlemany, a capella, el va cantar Céline Montel des de la pista. Sense seguiment per part del públic. Un cop la pilota va començar a rodar, Hampl va ser l’encarregat de fer les dues primeres cistelles locals, i el va seguir Safford amb la mateixa quantitat després de sis punts seguits dels extremenys.
El matx es mantenia igualat i una antiesportiva de López sobre Blanch, evitant la seva entrada a cistella, permetia sumar quatre punts. Aquests últims de Pérez, sota el tauler. El base català, en recepcionar a terra, es va notar una punxada a l’abductor i no va poder continuar. Demà se li realitzaran proves i es podrà observar l’abast de la lesió. La seva baixa va provocar que s’haguessin de trobar solucions sobre la marxa al llarg de l’enfrontament. Una esmaixada de Peña tancava el quart (23-16).
Als dos equips els va costar tornar-se a posar en marxa. En tres minuts només es va veure una cistella de Flis i un triple de Morentín, l’únic del Càceres en tota la primera part. I això que van llançar deu vegades des de la distància. Les pèrdues es repetien per totes dues bandes i els tirs que es realitzaven eren pèssims. Un triple de Guardia, un tap de Safford sobre Nguema i dos punts de Blanch permetien escapar-se de 12 (32-20), però els visitants van tenir més encert en els últims minuts, intensificant també la defensa, cosa que va fer anar al descans 34-28.
En la represa el River va ser una piconadora. La intensitat defensiva provocava contínues anticipacions dels jugadors del River, que podien sortir al contraatac. Ni un temps mort de Carlos Frade, que s’ho veia venir, va servir per frenar els andorrans. Van endossar un parcial de 18-2 per anar-se’n +22 (54-32). Blanch estava en pla estel·lar, fent córrer el seu equip i anotant onze punts. El Càceres estava grogui. Però no es volia donar per vençut, i així aconseguia un parcial de 2-11, que Sánchez amb una safata aconseguia tallar. Finalitzava el quart amb un còmode avantatge
de +14 (58-44).
La defensa va tornar a ser fonamental per tallar qualsevol intent de reacció visitant. Els extremenys no sabien què fer en atac estàtic. Sumaven errades i més errades en les passades, que aprofitaven els jugadors del River. Blanch continuava amb el seu espectacle particular. En el rebot ofensiu s’estava fi, cosa que permetia tenir més opcions de tir. Un parcial d’11-0 va acabar amb el partit. La victòria estava més que decidida. A més, el Càceres s’entestava amb els triples i no tenien el dia, fet que permetia seguir fent forat.
El River es troba a només una victòria d’entrar a la final dels play-off. Igual que el Lucentum d’Alacant, que es va imposar per segon partit consecutiu al Palencia Baloncesto (81-64). Tots dos conjunts provaran de colar-s’hi a domicili, impedint que la sèrie torni a la pista pròpia.