El somni europeu ja és un malson

V. D.
El somni de l’Europa League, sempre que arriba a aquestes altures per als clubs andorrans, es converteix en un autèntic malson. La Unió Esportiva Engordany va perdre ahir en el partit d’anada de la primera ronda de l’Europa League al terreny de joc del club més important de Georgia, el Dinamo Tbilisi. L’equip dirigit per Filipe Busto, amb baixes sensibles, va caure derrotat per un dolorós i contundent 6 a 0 contra l’equip georgià dirigit pel tècnic madrileny Félix Vicente.
El guió de partit ja es va començar a desfer des dels primers minuts, i al minut 6 una pèrdua de Hamza al mig del camp va provocar una falta feta per ell mateix sobre Levani Kutalia a la frontal de l’àrea. Nika Ninua la va transformar de manera magistral per l’1 a 0. Al minut 21, Giorgi Kukhianidze va fer el 2 a 0 amb un xut espectacular des de fora de l’àrea. Poc a fer per a Jesús Coca.
A la represa, l’Engordany va poder escurçar diferències, però el xut ras de Morgan Lafont el va aturar el porter José Perales. Al minut 60 va arribar el 3 a 0 obra de Nodar Kavtaradze després de recollir un refús estrany del porter Coca en un remat de cap de Kutalia. Nou minuts després, el 4 a 0 de penal marcat a l’estil Panenka per Levani Kutalia. El penal el va fer Aguero per una trepitjada a Kimadze. Els de Busto estaven desbordats i Giorgi Kukhianidze va fer el 5 a 0 després d’una assistència de Giorgi Zaria que va aprofitar una recuperació davant d’Edu Peppe. Al minut 80, i per fer-ho tot més dolorós, el Dinamo Tbilisi va fer més sang, amb el 6 a 0, gràcies a un gol de Giorgi Zaria amb un xut ras després de rebre una passada del capità Gudzha Rukhaia. “El primer gol ja ens ha condicionat des de bon principi el que havíem plantejat. En dues ocasions han marcat dos gols. Els nostres jugadors estan acostumats a lluitar contra totes les adversitats i la nostre mentalitat no canviarà. Tenim la nostra imatge i el nostre futbol”, va dir Busto.