El temps compensat perjudica la bona actuació del ‘Wave’ a la segona jornada de la Copa del Rei

Redacció

Amb un regust agredolç es va quedar ahir la tripulació del Wave després de disputar les dues proves de la segona jornada de la Copa del Rei. El resultat en temps real no es va traduir en el compensat, així que van perdre places en la classificació general.

Les coses no van començar bé en la primera de les regates de dia a Mallorca. El vaixell en què està embarcat Marcel Lescano es va avançar 15 segons abans de prendre la sortida a causa de la tàctica agressiva que volia emprar, així que es va autopenalitzar i va tornar a entrar a la línia de sortida, i va anar a remolc durant tota la cursa. Va finalitzar en la 39a plaça a 10.38 minuts del guanyador, el Gramona, que li va treure 1 minut d’avantatge al segon classificat, el Garmin. El líder, el Telefónica, va entrar en el tercer lloc a 1.16.
En la segona prova del dia la situació va canviar. La tàctica va donar els seus fruits i van aconseguir acabar per davant de gran part de la flota. Però el Wave només va signar la 35a posició, ja que el rating del vaixell és molt desfavorable per les seves característiques i provoca que les diferències respecte a la resta hagin de ser àmplies per guanyar posicions en compensar els cronos. “Aquestes són les regles del joc i el handicap que tenim, no hi podem fer res. Pensàvem que podíem estar més endavant, però el rating ens perjudica”. El Wave va finalitzar a 6.03 minuts del guanyador, el Telefónica, que va poder superar aquest cop sí els seus màxims rivals. El Gramona en aquesta ocasió va ser segon a 1.02 i el Modark, tercer a 1.16.
En la general el vaixell de Lescano perd posicions en la taula, baixant a la 36a plaça de les 43 embarcacions que prenen part en la classe Rating Internacional. El Wave té ara un total de 135 punts. El Telefónica, després de les dues primeres jornades i quatre regates disputades, continua encapçalant la Copa del Rei amb 7, seguit del Gramona amb 13 i del Garmin amb 14.