El vaixell de Rabanaque guanya una regata i puja al 8è lloc

J.J.B

El vent va tornar a Punta Ala i es va poder disputar fins a tres regates del Campionat del Món de Platú 25. La jornada va ser positiva per al Central Lechera Asturiana, que va guanyar una regata i ocupa el 8è lloc de la general.

En la primera prova del dia l’embarcació de Ferran Rabanaque, que ahir tampoc va poder ser un dels membres de la tripulació, va fer una bona sortida, que li va servir per estar en el grup capdavanter i, després de completar la meitat del recorregut, es va posar líder, posició que ja no va perdre i que li va servir per guanyar. La segona va tenir un guió semblant, però les condicions del vent i la mar no van permetre al vaixell agafar la mateixa velocitat, que va consolidar la 4a plaça fins a arribar a la línia de meta.

Els problemes van arribar en la tercera regata, quan es va produir el trencament de l’espinàquer, així que el Central Lechera Asturiana va haver de mantenir un ritme suau de travessa, a més de continuar amb els problemes al timó del dia abans. En el Mundial no està permès portar el recanvi de l’espinàquer, així que només va poder finalitzar en la 14a plaça. Això fa que en la classificació general ocupi la 8a posició amb 38 punts.
El líder és el Caixanova amb 13, seguit pel Vis amb 18 i el Brera Hotels amb 22. Per Rabanaque la jornada va ser “esperançadora, i s’intueix la remuntada que sabem que podem fer. Si fem bones sortides, sabem que el vaixell corre i que podem estar entre els millors”.