Els jugadors de l’Iskra celebren la classificació per a la primera ronda de l’Europa League.

El Vall Banc diu adeu a Europa en caure als penals davant l’Iskra

M.S. / Foto: Facundo Santana

El Vall Banc FC Santa Coloma es va acomiadar ahir del somni europeu en caure en la loteria dels penals per 3-4 davant l’FK Iskra montenegrí després que els 90 minuts reglamentaris i els 30 de la pròrroga acabessin sense gols en el matx corresponent a la ronda preliminar de l’Europa League disputat a l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila.

Els errors de Hamza, a qui el porter li va aturar el llançament, i de Pedro Santos, que va llançar fora el penal decisiu, van condemnar el conjunt dirigit per Albert Jorquera, que va aguantar tota la segona part i tota la pròrroga jugant amb un home menys després que minuts abans del descans Jordi Aláez fos expulsat amb vermella directa. Els montenegrins van estar més encertats des dels onze metres i només Boricic va errar el seu llançament en xutar fora a la dreta d’Eloy Casals, que va jugar ahir el seu últim partit, ja que penja els guants després de vuit temporades defensant la porteria colomenca.

Els homes de Jorquera van arrencar el matx amb certa precipitació. Els montenegrins, tal com ja havia advertit en la prèvia el tècnic Aleksandar Nedovic, pressionaven molt amunt i els colomencs tenien dificultats per sortir amb la pilota. Imprecisions en les passades, pèrdues ràpides i absència de combinacions van marcar els minuts inicials del Vall Banc, que va veure com al minut 3 Malesevic va estar a punt d’inaugurar el marcador però va rematar fora una falta lateral.

Jovanovic, per l’esquerra, i Boricic, per la dreta, guanyaven amb facilitat l’esquena a San Nicolás i Chus Rubio, si bé les centrades dels montenegrins no trobaven rematador. Amb el pas dels minuts el partit es va anar travant i endurint. Els de Nedovic tenien el control del matx tot i que no acabaven de crear perill a la porteria defensada per Eloy Casals, mentre els de Jorquera no aconseguien passar de tres quarts de camp.

L’àrbitre, el nord-irlandès Keith Kennedy, va penalitzar l’excés de faltes, moltes al mig del camp, i en tot just trenta minuts ja havia tret la targeta groga a Cisteró i a tres dels quatre defenses de l’Iskra. Un xut de Rogosic al minut 28 va obligar Casals a treure una mà salvadora i desviar la pilota a córner en la que va ser l’oportunitat més clara del primer temps. La jugada va esperonar els montenegrins, que van tornar a posar setge a la porteria colomenca però sense massa encert.
Ja a les acaballes dels primers 45 minuts, els de Jorquera van aconseguir acostar-se als dominis de Blazic, espectador fins a aquell moment, tot i que amb centrades sense perill i passades a l’espai sempre amb avantatge per al porter montenegrí.

Al minut 40 va arribar la jugada que podia marcar la resta del matx. L’autoexpulsió d’Aláez que es va treure de sobre un rival de males maneres després d’intentar una jugada per banda que va acabar en no res. Vermella directa per al davanter colomenc, que condemnava els seus companys a jugar amb un home menys tota la segona part. Abans del descans, una altra mà salvadora de Casals va tocar el suficient la pilota per evitar que Malesevic arribés a rematar un córner.

Jorquera va recompondre l’equip i va aprofitar la mitja part per donar entrada a Diego Nájera en lloc d’Enric Pi, però la tònica del matx va continuar igual. Domini dels montenegrins i els colomencs provant de sorprendre, sense sort, amb alguna pilota llarga.

Al minut 50 una topada entre Casals i Boricic va deixar els dos jugadors estesos a terra i va obligar a aturar el partit mentre s’atenia el davanter montenegrí i el porter colomenc, que va requerir novament assistència al cap de pocs minuts de reprendre’s el joc per molèsties al genoll.

Els minuts passaven i els homes de Jorquera cada vegada tiraven més enrere i es limitaven a defensar-se davant un rival que, tot i controlar el partit, tampoc no era capaç de crear ocasions clares. Dos xuts de lluny, un fora i un aturat per Casals, i un parell de centrades amb intenció però que no van trobar rematador va ser l’únic bagatge ofensiu d’un conjunt que, amb un home més, no es va bolcar a la porteria rival fins cinc minuts abans d’acabar un partit abocat a la pròrroga.

Els trenta minuts suplementaris tampoc van servir perquè es mogués el marcador. Els colomencs, ben tancats a darrere esperant alguna oportunitat al contraatac, i els montenegrins dominant però de forma estèril. Un xut llunyà desviat i una falta des de la frontal aturada per Casals van ser les poques opcions dels de Nedovic, que van veure com, al minut 14 de la pròrroga, Cisteró no arribava per poc a rematar una centrada des de la dreta. Als penals, la sort va somriure l’FK Iskra.

Al final del partit, el tècnic colomenc lamentava l’expulsió d’Aláez, que “ens ha marcat molt el partit” i reconeixia que a la primera part “sí que amb pilota hauríem pogut fer alguna cosa més”, però que a partir de quedar-se amb deu jugadors “sí que hem hagut de regalar la possessió”.