Un moment del duel d'ahir entre el VPC i el Vernet a l'Estadi Nacional.
Les jugadores del VPC femení homenatjades per la victòria a Primera Catalana i l'ascens a Divisió d'Honor.

El VPC derrota el Vernet i segueix optant a l’ascens a Federal 3

M.S. / Foto: VPC

El VPC va superar ahir el Foyer Laique du Haut Vernet per 13-9 a l’Estadi Nacional en la primera eliminatòria d’ascens a Federal 3, en un partit on es va mostrar molt sòlid en defensa malgrat patir més del compte en el minuts finals.

El matx es va posar ben aviat de cara per als andorrans, que al minut 13, gràcies a una acció individual de Cristian Abarca des de l’esquerra, anotaven el primer assaig. Storn va fallar la transformació posterior i el conjunt de Perpinyà va retallar diferències al minut 17 gràcies a un xut a pals convertit després d’una penalització.

El domini era, però, dels jugadors del VPC, ahir dirigits per Dani Raya a causa de la baixa de Jonathan Xepi García per Covid, i al minut 33, novament Abarca en una jugada molt similar, va anotar un nou assaig situant el 10 a 3 a l’electrònic. Storm va tornar a xutar desviat en l’intent de transformació posterior, tot i que va aconseguir xutar entre pals una falta al minut 38 per col·locar el 13 a 3 en el marcador. Just abans del descans, ja amb els 40 minuts de joc complerts, nou cop de càstig convertit pel conjunt francès, que situava el 13 a 6 abans de marxar als vestidors.

Al segon temps, el Vernet va apujar la intensitat i el joc es va embrutar. Una penalització permetia situar al minut 19 el 13-9 a l’electrònic al conjunt de Perpinyà, que s’hauria pogut acostar encara més si no hagués fallat un nou xut a pals deu minuts més tard. Fins al final, joc travat i esforç defensiu del VPC per mantenir el resultat i passar a la següent ronda, on s’enfrontarà a domicili al Sigean-la Nouvelle, el 24 d’abril.

Al final del partit, Raya destacava la “bona primera part” feta, on l’equip va “utilitzar el sistema de joc a les zones on els feia mal”, i admetia que al segon temps havia “costat mantenir una mica el ritme”, si bé l’important era sumar el triomf.

Homenatge a les campiones

Coincidint amb el descans del matx entre el VPC i el Foyer Laiqu du Haut Vernet, les jugadores del VPC femení van sortir a la gespa per rebre els aplaudiments dels aficionats després que dissabte es proclamessin campiones de Primera Catalana en derrotar el CEU Barcelona per 15 a 10 i aconseguissin també l’ascens a Divisió d’Honor catalana.