El VPC ja sent l’alè del Muretain

Víctor Duaso
La segona derrota com a local del VPC Andorra no arriba en el millor moment possible. Els de Jonathan Xepi García i David Kirikaixvili, que no perdien un partit a l’Estadi Nacional des de la primera jornada, van tornar a assaborir el gust amarg de la derrota contra un rival directe, el Rugby Club Muretain. Els andorrans ja senten l’alè del quart classificat. L’equip francès, on milita el georgià Lasha Tavberidze –no va jugar ahir per lesió–, s’apropen a dos punts del VPC Andorra. L’RC Muretain es va imposar per 19 a 25 al VPC, que va pagar molt car els seus clamorosos errors i també el mal joc.
El partit no va tenir gens de ritme, tot i el bon inici dels de Xepi i Kirikaixvili, amb un assaig de l’argentí Nico González transformat per Ramas Jinashvili (7 a 0). El VPC va incrementar el seu avantatge amb un cop de càstig de Jinashvili (10 a 0). L’RC Muretain va treure el cap de mica en mica i en el primer regal va transformar un drop al minut 20 (10 a 3) i  sis minuts després va arribar el primer assaig dels francesos amb un regal inexplicable del VPC. L’assaig va ser transformat per l’empat a 10. Dos cops de càstig de Ramas Jinasvili van evitar la desfeta al primer temps per acabar amb un 16 a 13.
A la represa, el VPC va sortir adormit i el Muretain va aprofitar un nou regal per realitzar un assaig que no va ser transformat (16 a 18). Un cop de càstig de Jinaixvili va deixar el 19 a 18, però el Muretain, que se sentia molt a gust sobre el terreny de joc, va signar la victòria final amb un assaig després d’una cursa espectacular. L’assaig va ser transformat pell 19 a 25. El VPC ho va intentar fins al final, però li va faltar idees. El pròxim partit serà contra el Laroque Belesta.