El VPC pateix la cinquena derrota seguida tot i plantar cara al tercer

No tenen cap objectiu d’alta volada, però lluiten al terreny de joc com si el tinguessin. És una temporada en què no hi ha opció a obtenir un premi final. No es parla d’ascens perquè no és l’objectiu, ni tampoc de mantenir la categoria perquè es troben a la zona mitjana-baixa de la classificació i se senten còmodes. El segon equip ja no juga partits per falta d’efectius. Tot i així, continuen donant la cara i posant el cos pel VPC Andorra. Els de Manuel Romo, en una de les temporades més atípiques del club, van encaixar la cinquena derrota consecutiva en el primer partit de l’any 2016. Van plantar cara a un dels favorits per lluitar per l’ascens a Honor, el Mazères Cassagne. Els francesos no van demostrar el perquè de la posició que ocupen a la classificació. El VPC va dominar els primers 40 minuts, tot i que el primer a avançar-se al marcador va ser el Mazères amb un assaig que després va ser transformat. Abans de l’assaig, Josep Maria Simón va fallar un cop de càstig i cinc minuts després de l’assaig el mateix jugador va enviar un cop de càstig al pal. El català no va estar encertat en els dos primers llançaments, però al minut 22 va retallar diferències amb una penalitat. Abans d’arribar al descans, Quintino va fer un assaig després d’aprofitar un greu error defensiu (8 a 7) perquè Josep Maria Simón va fallar la transformació. Abans del descans, penalitat transformada pels francesos (8 a 10).
El Mazères va sortir amb una altra mentalitat a la segona part. Més agressius, tot i que els va faltar profunditat en el joc. Van tornar a transformar una penalitat, però després en van fallar una altra. Amb el 8 a 13 es mostraven tranquils i el VPC Andorra va anar a la recerca de l’empat. Va obtenir premi i va aconseguir fer un assaig de Reikashvili quan faltaven set minuts, que va ser transformat. Empat a 13 i el Mazères va tenir la sort de cara amb un cop de càstig transformat a quatre minuts. Els de Manuel Romo ho van intentar, però sense premi final.