El VPC supera la duresa local i continua líder

Dues realitats diferents són les que es trobaven al terreny de joc. El VPC, un líder sòlid, es desplaçava al camp del cuer destacat, el Fronton. La victòria va ser per als andorrans (6-30), tècnicament i tàcticament millors, però es van haver de sobreposar al joc violent que van imposar els francesos.

El matx es va començar a decidir ben aviat. En el minut 8 García materialitzava un assaig que Barkalaia, molt encertat en tot el partit, s’encarregava de transformar. Al quart d’hora el georgià ampliava diferències mitjançant una penalitat, un xut a pals amb encert que van repetir fins a la mitja part els locals dues vegades i un cop més Barkalaia, amb què s’arribava al descans 6 a 13.

En la represa el VPC es va continuar mostrant superior. I, com que en joc i qualitat els jugadors del Fronton no hi tenien res a fer, es van dedicar en cada acció a provocar els seus contrincants, amb diverses picabaralles. Jamrulidze i Magallón, amb dos assajos, decidien l’enfrontament. Hinds va fallar en les transformacions. Barkalaia, amb una marca i el xut a pals, ampliava encara més les diferències i posava el marcador definitiu. Jamrulidze va veure la targeta vermella en respondre a una provocació. En aquest matx es va produir el retorn de Roger Fité després de superar la seva lesió. Amb aquest triomf el VPC aconsegueix el bonus i suma cinc punts, cosa que el manté en el lideratge amb 49 punts.

El que també va sortir victoriós del mateix camp va ser el segon equip, que es va imposar per 5 a 41. Al descans es va arribar 0-12 amb assajos de Torrent i Bossom i una penalitat de Sarti-Gardes. En la segona part es va sumar les marques de Raya, Romain i McKendry tres vegades. Sarti-Gardes va materialitzar una altra penalitat.