El ‘Wave’ acaba la primera jornada de la Copa del Rei en la 31a posició

Les aigües de Palma de Mallorca van acollir ahir el tret de sortida a la Copa del Rei, qualificada com la regata més important que es disputa al Mediterrani. També va ser l’estrena en la competició de Marcel Lescano, que embarcat en el Wave va finalitzar la primera jornada en la 31a plaça.

La primera de les dues proves que estaven programades va començar amb retard per la falta de vent. El Wave, seguint les indicacions de Toni Guiu com a tàctic, va concloure en el 35è lloc a 6.40 minuts del vencedor, l’Itaca IX, que va superar per 7 segons el Telefónica. “Aquesta primera regata ens ha servit per ubicar-nos en el camp de regates”, va admetre Lescano, que a Mallorca està en les funcions de proa i pal.
En la segona, el vaixell holandès en què està embarcat l’andorrà va millorar posicions, cosa que li va permetre acabar en la 27a posició, a 5.38 minuts del guanyador, el Telefónica. Segon va ser el Sargaço Again a 18 segons. “Hem sabut arreglar petites errades que hem comès en la primera regata, fet que ens ha permès millorar en la classificació i tenir menys problemes que al començament”, va assenyalar Lescano, que en el transcurs de la cursa li va sortir de lloc el dit índex de la mà esquerra.
En la general el Telefónica, un dels màxims favorits de la flota per a la victòria, se situa líder de la classe Rating Internacional amb 3 punts. L’Itaca IX és segon amb 5 i el Garmin, tercer amb 8. Per la seva banda, el Wave és el 31è de les 43 embarcacions que prenen part en la categoria, amb un acumulat de 62.
Després de la jornada inaugural, la valoració de Lescano és “positiva, perquè estar a la meitat de la taula competint amb vaixells de primer nivell no està gens malament”. Precisament, la qualitat de les tripulacions i les embarcacions que disputen la Copa del Rei fa que les diferències entre tots siguin mínimes, i uns pocs segons poden fer que la classificació pugui ser ben diferent. “El que és clar és que si et distreus un moment o si hi ha falta de concentració en un instant pots perdre posicions fàcilment.”