Els germans Casal entren junts a la meta en la Travessa de la Massana i Ordino

Les previsions de mal temps van fer que no es pogués batre el rècord de participació de la Travessa de la Massana i Ordino d’enguany, tot i que semblava que es podria aconseguir ja que divendres hi havia 270 persones inscrites.

Les pluges del cap de setmana van provocar que gairebé un centenar de participants es repensessin competir i finalment 192 valents van ser a la línia de sortida.
“La millor participació que hem tingut en aquesta prova va ser de 205 participants en condicions òptimes de meteorologia”, va assenyalar un dels organitzadors, Joan Vilana, que es va veure obligat a fer un canvi en el recorregut de darrera hora fent que s’anul·lés el circuit A, el puntuable per a la Copa d’An­dorra de curses de muntanya, i el va fusionar amb la cursa de mitjana muntanya, que era el circuit B. “Hi havia molta boira, bufava vent i es preveia pluja, de manera que hem hagut de fer això, però tot i així hem allargat una mica el circuit B perquè també serveixi per puntuar per a la Copa d’Andorra”, va assenyalar Vilana, ja que finalment el circuit B va tenir 10,5 quilòmetres.
Per compensar una mica el nivell que hi havia en els dos circuits fusionats, l’organització de Muntanya Activa va decidir crear més categories per edats aprofitant que es va apuntar molta gent jove a la prova.
La victòria en aquesta prova va ser per als germans Casal, Òscar i Marc, de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), que van creuar la meta junts fent un temps final d’1.11.30 hores. La segona posició la va ocupar l’atleta dels Maratonians del Segre Manu Sánchez, amb un crono d’1.11.49, mentre que la tercera posició va ser per a Gerard Morales (Esports Estel) amb una marca d’1.12.40. Lluís Sanvicente es va retirar abans d’acabar el recorregut, mentre que Joan Valls es va perdre per un problema amb el marcatge de la prova i va decidir abandonar-la. Ferran Teixidó va acabar en cinquena posició amb un crono d’1.13.07 hores.
Pel que fa a la categoria femenina, la vencedora de la prova va ser l’atleta de l’equip Maratonians del Segre Carme Millán, que va fer un temps d’1.39.43 hores, mentre que la segona posició va ser per a Teresa Forn (Running Team) amb una marca d’1.42.25 i el tercer lloc el va ocupar la resident Pilar Quesada amb un registre d’1.42.36. La primera andorrana a acabar va ser Imma Padilla, del Club Pirinenc Andorrà, que va acabar en quarta posició, amb un temps d’1.43.55, i la primera corredora de la Federació Andorrana de Muntanyisme va ser la jove Laia Coma, que va acabar cinquena amb 1.43.55 hores.