Edgar Montellà en un moment de la Pujada a la serra de La Llacuna.

Els pilots de l’ACA entre els més ràpids en la pujada a La Llacuna

Redacció/Foto: Fotoesport

Tot i comptar amb una representació menys nombrosa, els pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) van situar-se entre els més ràpids en la 17a Pujada a la serra de La Llacuna, la prova escollida per l’Escuderia Penedès per substituir la inicialment prevista Pujada a les Ventoses, que no es va poder fer degut a la realització d’unes obres d’asfalt.
En la categoria CM, el pilot local Francesc Munné (Demon Car GT) era clarament el favorit a priori i només quedava veure si els tres pilots de l’ACA Esport, Ramón Plaus (Silver Car S3) i els pilots que compten amb el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, Raul Ferré (Speed Car GT-R) i Edgar Montellà (Speed Car GT-R), podien ser a prop del diverses vegades campió de Catalunya de l’especialitat. Al final Munné va ser el clar vencedor, seguit per Ferré, Plaus i Montellà, els tres pilots que van ocupar el podi en CM-Promoció, tot i que en el cas de Ferré i Montellà, el primer per una sortida de pista i el segon per problemes tècnics, no van poder completar la segona pujada de la prova. Delfín Morgado (Speed Car GT-R - CM/PR), amb una mecànica més modesta, es va acostar també als més ràpids i va acabar en la vuitena posició.
En Turismes, Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC - Baporo Motorsport) va continuar el seu duel particular amb els Porsche. En aquesta ocasió, penalitzat per no poder completar la 2a pujada de carrera, va haver de conformar-se amb la tercera posició del podi de la categoria. Joan Salvans va ser el clar vencedor mentre que Jordi Gaig va superar al pilot andorrà per tan sols tres dècimes. Eduard Andueza (Citroën AX) va estar molt a prop del triomf en la categoria històrics (C5). En la recta final de la prova, Albert Naval (BMW 325i) el va superar per dues dècimes.
 El Campionat de Catalunya de l’especialitat continuarà al de juliol (dies 13 i 14) a Alp. Es disputarà la 9a Pujada Alp 2500 que, com és habitual, també serà vàlida per al Campionat d’Espanya de l’especialitat. Així mateix, els dies 22 i 23 de juny, els pilots andorrans tindran l’ocasió de poder disputar “a casa” la Pujada a Arinsal, prova vàlida per al Campionat de França de l’especialitat de 2a divisió.