Bover juga la pilota seguit de ben a prop per Javi Martos, ahir al municipal Sagnier.

Ensopegada per arrencar el 2021

M.S. / Foto: FC Andorra

Mal inici d’any per a l’FC Andorra, que no va poder sumar ni un punt en el primer dels dos partits ajornats pel brot de coronavirus.  I és que els de Nacho Castro van caure ahir per 1-0 al camp de l’AE Prat, el cuer del subgrup A, que en va tenir prou amb un gol solitari de Montero de penal als cinc minuts de la represa per derrotar un conjunt tricolor que ho va intentar, amb més cor que cap, però que va ser incapaç de batre el porter dels pota blava, que van sumar tres punts d’or en la seva lluita per la permanència.

El conjunt de Pedro Dólera va arrencar el matx més endollat i més ben posicionat al camp que l’equip andorrà i poc abans del minut dos de joc Domi, en una jugada personal, buscava la porteria de Ratti amb un xut de fora l’àrea que va sortir fregant el pal. Minuts després era Diego Garzón qui en una internada per la dreta va centrar des de la línia de fons una perillosa pilota que va poder treure la defensa tricolor, ahir de negra.

Amb el pas dels minuts, els andorrans van situar-se millor sobre el terreny de joc, i estirant la pressió a la sortida de pilota del Prat, van anar fent-se amb el domini del partit. Casadesús va donar un primer avís amb un cop de cap a centrada de Borja, que va sortir per sobre el travesser de la porteria de Craviotto, que un minut després va veure com un defensa rebutjava la rematada de Riverola des de fora l’àrea aprofitant el rebuig d’un córner.

Al quinze de joc, Montero no va saber culminar una gran jugada personal i va xutar molt desviat contra la porteria de Ratti. La rèplica andorrana va arribar cinc minuts després quan Casadesús va estar a punt d’aprofitar un error en la sortida de la pilota de Craviotto, que el porter pota blava va poder esmenar llençant-se a terra i traient la pilota dels peus del davanter tricolor quan ja anava a rematar a porteria buida. El mateix Casadesús va tornar a tenir el gol al minut 27 quan va rematar una centrada de Pau Martínez que va sortir fregant el pal, i Iker Goujon s’embolicava dins l’àrea entre tres rivals i acabava perdent la pilota a la mitja hora de joc. En el tram final del primer temps, dominidels andorrans sense crear ocasions clares, però, i tímides contres dels pota blava, que tampoc creaven massa perill davant Ratti. Al 39, però, en una jugada invalidada per fora de joc, Casadesús va rematar una centrada al travesser.

La segona part va arrencar amb una bona ocasió per a Goujon però Craviotto va poder aturar la seva rematada des de l’interior de l’àrea, i en l’atac següent la jugada que va acabar decidint el matx. Domi pispa la pilota per darrere a Borja dins l’àrea tricolor i en intentar recuperar-la el defensa fa caure el jugador del Prat. L’àrbitre no va dubtar ni un moment a assenyalar al punt de penal davant les tímides protestes dels jugadors de Castro, que consideraven que Domi havia comès primer falta sobre Borja en la recuperació. Montero no va desaprofitar l’ocasió des dels onze metres i amb un xut ajustat al pal va batre Ratti, que no va arribar pels pèls a desviar la pilota.

El gol va esperonar els andorrans, que es van fer amb el control del joc i van fer recular els pota blava. Tot i això, el conjunt de Dólera es defensava amb ordre i amenaçava amb sortides ràpides a la contra, i els tricolors, sense encerts als metres finals, no acabaven de trobar el camí del gol. Castro va moure la banqueta donant entrada al 56 a Carlos Martínez i Héctor per buscar més profunditat, però ni Goujon, Casadesús ni el mateix Martínez van trobar porteria en el primer quart d’hora de joc del segon temps. Al 61, Montero va estar a punt d’anotar el segon amb un xut de fora l’àrea que va sortir a la dreta de Ratti. I un minut més tard tornava a ser Iker Goujon qui obligava Craviotto a treure una mà salvadora. L’FC Andorra insistia, però, sense grans ocasions. La més clara, un xut massa creuat de Bover amb el porter pota blava ja superat, i ja en temps afegit, també un xut del capità que va sortir desviat.

Al final del matx, Castro lamentava la “falta de precisió” al tram final. “Sense ella és molt difícil poder materialitzar les oportunitats en atac”, va destacar el tècnic.