Entre els quatre millors del món

Els germans Casal, Marc i Òscar, estan a punt d’assolir una fita espectacular. El 13 d’octubre es disputa l’última prova de  les Migu Run Skyrunner World Series en sky i se celebrarà amb els millors corredors de curses de muntanya del món a Limone sul Garda. A aquesta cita arriben els dos germans Casal entre els quatre millors del món. Marc Casal, que va ser segon a la Matterhorn Ultraks de Zermatt, es troba en segona posició de la classificació general amb 325 punts i Òscar Casal, que dissabte va ser segon a la The Rut 28K d’Estats Units, ja és quart de la general amb 291 punts.
Segons Fabrizio Gravina, l’entrenador personal dels dos germans, l’objectiu està assolit abans de disputar l’emocionant prova a Limone sul Garda. “El somni i l’ambició era arribar als 300 punts abans de disputar la prova de Limone. Òscar té 291 punts i Marc, 325. Tenen possibilitats d’estar entre els cinc primers i hi ha possiblitats. S’ha de treballar amb l’objectiu perquè creiem que el podem aconseguir”, va dir Fabrizio Gravina.
A Montana (Estats Units), Òscar Casal va assolir la segona posició en fer un temps de 3 h 10’, quasi 15’ menys que en l’anterior edició. El guanyador va ser el suís Pascal Egli amb 3 h 06’52”, que no va poder batre el rècord de la prova que pertany a Hassan Ait Chaou. El podi el va tancar el català Marc Pinsach.

Guillem Campeny venç a Canillo i bat el rècord

El corredor de curses de muntanya resident Guillem Campeny es va imposar a la Marató de les Valls de Canillo i va batre el rècord de la prova amb un crono de 4 h 16’. El corredor andorrà del VK World Circuit Ferran Teixidó va ser segon amb 4 h 28’. El tercer va ser Marc Sabaté. En noies, la victòria va ser per Cheynna Treto. En la mitja distància va guanyar el corredor de la FAM Arnau Soldevila amb 2 h 07’ i en noies, Laura Orgué, amb 2 h 16’. Aquesta va ser la penúltima prova de la Copa d’Andorra de curses de muntanya.