Jeremy Senglin va anotar 10 punts i va ser un dels jugadors més destacats d’un partit que té fàcil oblit contra el Tofas Bursa.

Es tornen a abandonar al final

Els partits de bàsquet duren 40 minuts. Quatre quarts de 10 minuts cadascun. Quan és un partit agradable per al públic dona la sensació que duren ben poc, però quan és un partit de difícil gestió es fan eterns. Al Bàsquet Club MoraBanc Andorra, en els seus últims tres partits, els partits no li duren 40 minuts. Als d’Ibon Navarro se’ls ennueguen al final. Manca de físic? Manca de xispa? Nivell mental baix? Qui ho sap. Des del cos tècnic, a la roda de premsa prèvia al partit contra el Tofas Bursa, es va dir que era més qüestió de la premsa. “Potser vosaltres hi doneu més voltes que nosaltres”, va dir un dels tècnics adjunts a Ibon Navarro, David Eudal. Sembla ser –i com a mostra un tercer partit seguit– que potser és més un tema dels jugadors que no pas dels plumillas de torn. Un parcial de 0 a 10 d’un Tofas Bursa amb tres baixes de jugadors importants i amb només tres jugadors suplents donant minuts de refresc va fer claudicar un equip que va tornar a regalar una victòria. De moment, són ja tres de consecutives i totes amb el mateix perfil. Això sí, aquesta amb la diferència que el partit va ser un autèntic tostón.
Els turcs, líders del grup H del Top-16 de l’EuroCup, van superar per 63 a 69 un BC MoraBanc que ja és últim de grup i que se li complica i molt els quarts de final.
El Tofas Bursa va arribar al Principat amb tres baixes sensibles: Sammy Mejía, Matt Lojeski i DJ White i el BC MoraBanc va començar amb la baixa d’última hora de l’aler nord-americà David Walker. No va ser un inici de partit fàcil per als d’Ibon Navarro. L’equip turc dirigit per l’exjugador Orhun Ene, baixa per grip, va realitzar una millor posada en escena davant d’un BC MoraBanc sense intensitat. El parcial va ser de 5 a 12 amb dos triples consecutius, un de Tarik Phillip i un altre del jove Mustafa. La resposta andorrana va arribar a cop de triple, gràcies a l’encert de Dejan Todorovic i Frantz Massenat per situar l’11 a 12. El Tofas Bursa se sentia més còmode a la pista i les cistelles de Durmaz i Tarik Phillip van provocar el temps mort d’Ibon Navarro. L’entrada de Tyson Pérez va ser clau per al despertar del BC MoraBanc. El dominicà, amb passaport espanyol, va posar la intensitat, l’espectacularitat i la contundència per apropar a l’electrònic els d’Ibon Navarro amb el 19 a 22. Un triple de Guille Colom sobre la botzina després d’una bona acció defensiva va deixar l’empat a 22 al final del primer acte.
El segon quart, per desgràcia, va ser de fàcil oblit. Deu minuts desagradables per a l’espectador i també, suposem, que per als jugadors i el cos tècnic. El Tofas Bursa es va dedicar a anotar des de la línia de tir lliure i el BC MoraBanc no es va posar per davant en l’electrònic fins a un 2+1 de Dejan Todorovic, que abans va ser esbroncat per Ibon Navarro per una acció defensiva sense defensar-la. Amb el 35 a 34, els andorrans es van tranquil·litzar un xic i una cistella de Dejan Musli, amb un bon joc de peus dins de la pintura, va tancar el 37 a 36. Partit lleig i ensopit amb domini de l’error sobre l’encert.
A la represa, el joc va continuar escassejant. Només un triple de Tarik Phillip va fer l’efecte despertador sobre els jugadors del BC MoraBanc. Els d’Ibon Navarro van clavar un parcial de 9 a 2 amb quatre punts consecutius de Dejan Musli i un 2+1 de Jeremy Senglin pel 50 a 44. La màxima diferència en un partit soporífer i de difícil digestió. Una falta de David Jelínek a Tarik Phillip a 28” per al final del tercer quart va apropar un equip turc que estava ja donant signes de debilitat. L’ex-Clavijo va anotar els tres tirs lliures per al 51 a 49, però una cistella de Jeremy Senglin va tancar el tercer quart amb un 53 a 49. Els turcs perdien per quatre faltes personals un dels seus millors jugadors: el center Williams i afrontaven l’últim quart amb només un jugador amb molts punts al seu canell: Tarik Phillip.
A l’últim quart, la tragèdia s’anava mastegant. De mica en mica. Del 57 a 51 es va passar a l’empat a 63 a manca de només 4’25” per al final. Els d’Ibon Navarro van desconnectar. Es van abandonar. El Tofas Bursa, gairebé sense voler, va clavar un parcial de 0 a 10. Els turcs no van regalar res i el BC MoraBanc se’n va fer un fart. Primer amb un tir de Jelínek, després amb dos tirs lliures fallats per Musli –3 de 7 pel serbi...– i després un triple fallat per Todorovic. Cal fer un pensament... Els partits encara duren 40 minuts.

Ibon Navarro: “Potser hi ha una mica de cansament”

No va trobar moltes explicacions, tot i que en va voler donar algunes. El tècnic del BC MoraBanc, Ibon Navarro, va mostrar preocupació al final del partit. “Estem arribant sense xispa i energia al final del partit. Hem de trobar solucions, ja que els partits no duren 37 minuts sinó que en duren 40. No només hi ha un motiu, n’hi ha diversos. Potser hi ha una mica de cansament, però no hi ha un sol motiu”, va assegurar Navarro, que també va donar una altra justificació. “Potser la classificació per a la Copa ha desconnectat l’equip... Assolir objectius provoca baixada de tensió”.