Jelínek llança el triple que donava la màxima avantatge als tricolors.

Estrena amb victòria al Top-16

M.S. / Foto: MoraBanc Andorra

El BC MoraBanc Andorra va estrenar-se ahir al Top-16 de l’Eurocup amb una victòria al Dom Sportova de Zagreb davant el Cedevita per 81-87, en un partit en què finalment no va debutar la nova incorporació dels tricolors, el pivot jamaicà Jerome Jordan, i en què els d’Ibon Navarro van estar a punt de llençar la feina de trenta minuts en un mal darrer quart.
I és que a l’inici de l’últim  període, un triple de Shurna donava la màxima diferència als andorrans, +17 (59-76), a poc més de nou minuts i mig per a la fi del matx. A partir d’aquí, bloqueig total en atac i el Cedevita, esperonat pels seus aficionats, va anar retallant perillosament la diferència gràcies a una gran defensa i a l’encert en el tir exterior de Cook. Un triple d’Albicy, el millor ahir amb 22 punts (6/8 en triples), 8 assistències i 37 de valoració, semblava que aturava la sagnia, però novament, Cook, ajudat per Muric i Pullen disparaven els croats, que amb un triple de l’exbase del Barça  igualaven el partit a 81 a un minut del final després d’un parcial de 22-8 en nou minuts de joc.
Sortosament Albicy, que no es volia quedar sense la victòria després d’haver fet un dels seus millors partits com a tricolor, va sortir al rescat i va forçar un 2+1 per tornar a avançar els andorrans. Malgrat fallar l’addicional, Walker, atent a l’acció, va tallar el servei de fons dels croats i va anotar sota cistella per situar el 81-85 a l’electrònic a falta de 40 segons. El temps mort de Slaven Rimac no va servir per fer reaccionar els seus homes i Shurna, en la darrera possessió, tancava el marcador amb el definitiu 81-87, que a part de la primera victòria del Top-16, la segona a domicili en aquesta edició de l’Eurocup, col·locava el MoraBanc Andorra com a líder del grup H.
El matx va arrencar amb molta igualtat i intercanvi de cistelles entre els dos conjunts sense que cap dels dos equips aconseguís avantatges de més de tres punts a l’electrònic. De mica en mica, però, els jugadors d’Ibon Navarro, amb una bona defensa, i a diferència d’altres vegades, buscant llançaments fàcils sota la cistella, van poder obrir una mica de forat i es van escapar 14-21 a 2.18 per al final del quart.
L’entrada de l’exblaugrana Jacob Pullen va desencallar l’atac del Cedevita, que amb un parcial de 7 a 0 van igualar novament el matx, ara a 21. Una cistella de Shurna va trencar el parcial, i Stevic i Luz van compensar els bàsquets de Bajo i Cobbs per arribar a la fi del període amb un 25-27 a l’electrònic.
El segon quart va seguir la tònica del primer. Un parcial de 9 a 1 permetia al conjunt d’Slaven Rimac marxar de 6 (34-28), tot i que la marxa de Pullen a la banqueta amb tres faltes i dos triples consecutius d’Albicy van permetre als andorrans capgirar novament el marcador. A partir d’aquí, l’encert de Shurna i Ennis, que van aprofitar les assistències del base francès, van permetre anar obrint un forat en el marcador, que un triple de Jelínek, a pocs segons del final, va situar en 40-49 al descans.
Walker, amb dos tirs lliures, ampliava l’avantatge a l’inici de la represa, però la reacció croata no es va fer esperar. Tres triples consecutius en un minut i mig van posar el 49 a 51 en el marcador i van obligar Navarro a aturar el joc. L’escridassada, i el retorn d’Albicy a pista després d’uns minuts de descans, van tenir el seu efecte i un parcial de 4 a 18, culminat per un triple de Jelínek i 11 punts del base francès amb tres triples gairebé consecutius, van situar el 53-69 al marcador i van forçar Rimac a demanar temps mort a poc més de dos minuts de la fi del període. Shurna i Vitali van respondre a les cistelles de Cobbs i Bajo i el MoraBanc iniciava els darrers deu minuts de partit amb un còmode 59-73 en el marcador, que no va ser suficient per evitar el patiment dels darrers nou minuts de joc.
Al final del partit, un Ibon Navarro molt satisfet es va mostrar d’allò més ambiciós. “Sabem que és difícil, som en un grup molt complicat, amb Cedevita, Unics i Zenit, però lluitarem per seguir aspirant a tot”. També l’heroi del matx, Albicy, i amb tota probabilitat de la jornada, ja que a falta només de la finalització d’un dels partits liderava la classificació de punts (22), d’assistències (8) i de valoració (37), es va mostrar satisfet amb el partit al Dom Sportova Zagreb. “Hem jugat molt bé i hem obtingut una victòria molt important”, va destacar el base francès, que va assegurar que “personalment m’he sentit molt bé”.
Per la seva part, el tècnic del Cedevita, que va felicitar el MoraBanc Andorra pel “bon partit” i la victòria assolida, va incidir en els problemes defensius que va tenir el seu conjunt els tres primers períodes i en la “manca d’encert” al final de l’últim quart per acabar de culminar la remuntada.

Triomf ajustat de l’Unics
En l’altre partit del grup H, l’Unics Kazan va superar el Zenit de Sant Petersburg per 68-67 en un matx marcat per la igualtat entre els dos conjunts i que va arribar al descans amb un ajustat 41-42 favorable al conjunt rus que dirigeix el
tècnic català Joan Plaza. En els dos darrers períodes es va mantenir la igualtat i malgrat el parcial inicial de 6-0 a favor dels locals, els homes de Dimitros Priftis no van poder acabar de trencar el partit i van patir fins al final per aconseguir el primer triomf en la primera jornada del Top-16.