La Fiorita 1967, el campió de San Marino, primer rival de l’Inter Escaldes a la semifinal de la ronda preliminar de la Champions.

Favorits per un dia a la Champions

Víctor Duaso / Foto: UEFA.COM
El campió de lliga d’Andorra contra el de San Marino. Favorits per un dia a la UEFA Champions League. L’Inter Club Escaldes, en la seva tercera participació en la màxima competició europea, s’enfrontarà a les semifinals de la ronda preliminar a La Fiorita 1967 i ho farà el 21 de juny (15 hores) al Víkingsvöllur, on juga el Víkingur Reykjavík, el campió islandès.
Els d’Otger Canals, que encara no s’han reforçat i ja han donat cinc baixes amb la marxa de Gerard Hulk Artigas, Alberto Espeso, Joel Paredes, François Gomis i Besjan Bërnaca, eviten jugar les semis contra l’FCI Levadia, campió d’Estònia i màxim favorit a accedir a la final i també per passar ronda. “Hem viscut el sorteig amb els companys i serà un partit complicat i molt dur. Ells tenen més participacions en la Champions, i aquesta setmana suposo que començarem a mirar vídeos d’ells i a preparar el partit de la millor manera possible”, va assegurar el migcampista i capità de l’equip escaldenc, Sergio Moreno. Els de Canals tampoc podran comptar amb Pau Bosch, que es va lesionar al menisc. Per tant, hauran de fitxar sí o sí. “Estic content, però entre cometes. Potser el campió d’Estònia té més potencial i per la lliga que disputen és el més fort dels quatre. Això sí, La Fiorita té experiència, tot i que la lliga de San Marino és com la nostra. Anirem a competir i no ens podem refiar”, va dir Sergio Moreno, que aquests últims partits de la selecció no està comptant per Koldo Alvarez De Eulate.
La Fiorita 1967 està dirigida per l’italià Oscar Lasagni, que va arribar a jugar amb el Cremonese i va assolir el seu sisè títol de competició domèstica. També té sis Copes Titano i  sis Supercopes del seu país. Té una plantilla amb molts jugadors internacionals per San Marino, on destaca l’argentí Danilo Rinaldi. El veterà davanter, de 36 anys, va jugar al Chacarita Juniors abans d’aterrar a San Marino. “Hi ha jugadors que coneixem de la selecció de San Marino, però una cosa és la selecció i l’altra són els clubs”. El capità de l’Inter espera que arribin reforços. “Sabem que quan arriba aquesta època, el club treballa per fer la plantilla més competitiva possible i estan treballant en això”.
Genís Soldevila, el davanter i golejador de l’Inter, va aturar l’eufòria pel resultat del sorteig.  “Això d’assequible o no ja ho veurem al final dels 90 minuts de partit. Sabem que per a nosaltres és una final i l’encarem amb molta il·lusió. Amb ganes de millorar el resultat de l’any passat”, va dir el veterà davanter de Balaguer, que espera nou company per la davantera després de la marxa de Gerard Hulk Artigas i de Joel Paredes. De moment, formarà parella ofensiva amb un altre incombustible, Víctor Casadesús. “Suposo que el cos tècnic farà una bona feina i un bon scouting per intentar treure el millor resultat possible. Nosaltres ja som una plantilla que porta tres anys junts i segur que el club portarà algú per ajudar-nos una mica més”.
La temporada passada, l’Inter va perdre contra el Pristinha, campió de la lliga de Kosovo a la final disputada a Albània amb un doblet de Krasniqi. A la semifinal es va desfer del campió de les Illes Fèroe, l’HB, amb un gol de Jordi Betriu al minut 61.
En la seva primera participació en la Champions, l’Inter va perdre per 1 a 2 contra el Drita amb gols de Shabani i Namani. El gol escaldenc el va marcar Emili García.

Tres de l’Inter ja saben que és derrotar La Fiorita

Otger Canals al cos tècnic i Gerardo Rubio i Jesús Coca com a porters ja saben el que és derrotar i eliminar d’una competició europea La Fiorita 1967. El 2019, la UE Engordany, dirigida per l’actual entrenador de l’Inter Club Escaldes, va desfer-se de La Fiorita a la UEFA Europa League. En aquell equip, el porter titular era Jesús Coca, ara suplent a l’Inter, i a la banqueta estava l’entrenador de porters escaldenc, Gerardo Rubio. La UE Engordany va guanyar per 0 a 1 en el partit d’anada amb un gol d’Aarón Sánchez al minut 32. Els dos equips van acabar amb 10 jugadors per les expulsions de Mirco Vassallo per part dels locals i de Deivis per part dels escaldencs. En la tornada, els de Canals es van imposar per 2 a 1 amb un gol de Nikola Zugic al minut 17. Un gol en pròpia meta de Jesús Coca va empatar el partit al 78, però Marco Gasperoni, també en pròpia meta, va classificar els d’Otger Canals. En la següent ronda es van enfrontar amb el Dinamo de Tblisi georgià.