Fent equip amb les pales i l’oval

Víctor Duaso

La família del rugbi en la seva màxima expressió amb pales i amb l’oval. El VPC Andorra, que va unir esforços dissabte per treure la neu acumulada a l’Estadi Nacional –ja es podia haver passat per altres instal·lacions del país i per les que no són del país, però que també són utilitzades–, va sumar la sisena victòria del curs i va trencar la ratxa negativa de tres derrotes consecutives imposant-se per 39 a 10 al Sainte-Foy-de-Peyrolières. Una demostració dissabte i una altra més ahir. Els de Jonathan Xepi García i David Kirikaixvili van fer un bon inici de partit. Molt concentrats, van avançar-se amb un assaig d’Edisher Jamrulidze transformat per Emiliano Robbiani (7 a 0), però els francesos van despertar amb el marcador advers i van escurçar diferències amb un cop de càstig (7 a 3). Abans del descans, Emiliano Robbiani, de cop de càstig, va deixar un 10 a 3 a un electrònic que no parava de tremolar. Quan anirà bé aquest marcador?
En el segon acte, el passeig del VPC contra l’equip francès va ser espectacular. Els andorrans els van passar per sobre amb un rugbi molt solidari i elèctric. Primer Marc Abelló va fer un assaig i després va ser el torn de Matt Dickens i un altre de Taurinyà –aquest sí que va ser transformat per Abelló–. Sam Tau, amb un altre assaig, va situar el 32 a 3. A  quatre minuts, el Sainte-Foy-de-Peyrolières va maquillar el marcador final amb un assaig que va ser transformat, però Abelló, amb una cursa en què ell semblava un cotxe de Fórmula 1 i el rival un tractor, va tancar el marcador final amb un assaig transformat.