Final amb més de 35.000 espectadors i Thirion i Atherton guanyen el descens

Més de 35.000 persones, quasi el doble del 2008, han assistit a les diferents proves del programa de la Copa del Món de la Massana en els quatre dies de competició. Unes xifres que indiquen l’èxit que ha tingut l’esdeveniment i la categoria que posseeix el Vallnord Bike Park. Les expectatives dels pròxims anys són les màximes.

El balanç del pas de la Copa el Món pel Principat quant a públic és fins i tot més positiu del que es podia esperar. “Ha estat un èxit rotund, per sobre de les previsions que venien marcades per les xifres del 2009. Bona afluència de públic, tot un espectacle esportiu i una ocupació hotelera a les Valls del Nord fregant el cent per cent. Això ens serà favorable davant la UCI per acollir els Mundials”, va indicar David Baró, cònsol major de la Massana.

En l’última jornada el descens agafava el protagonisme. Més de 12.000 persones es van reunir al llarg del circuit i a la zona d’arribada, on estaven instal·lades unes graderies que es van omplir de gom a gom. Dissabte, en el cross-country, van ser més de 15.000 les que van ser a Pal. Pel que fa a la competició, el francès Rémi Thirion va ser el guanyador del descens amb un registre de 4.13,666 minuts. El britànic Gee Atherton va ser segon a 1,350 segons i l’australià Samuel Hill, tercer a 1,756. El resident francès Cedric Gracia va finalitzar en la 68a posició a 26,762. El gal va anunciar que la prova de Vallnord és l’última que disputa en la modalitat de descens en Copa del Món. “El meu futur és a l’enduro”, assegura el rider, que exposa que “el més coherent era retirar-me al meu país i a les pistes de Vallnord Bike Park”. Ricard Ferreira i Albert Barilaro no van participar en la final en no entrar entre els 80 millors temps en les classificatòries.

En fèmines es va imposar la britànica Rachel Atherton amb 4.47,778. La van acompanyar al podi la seva compatriota Manon Carpenter a 1,617 i la francesa Myriam Nicole a 11,450. En júnior va vèncer l’anglès Michael Jones amb 4.23,644. Guillem Casal va ser 39è a 51,261.

Andorra optarà a acollir els Campionats del Món del 2015

La bona resposta de públic i l’expectació que ha creat l’esdeveniment, a més de comptar amb el suport de les institucions, fan que la Federació Andorrana de Ciclisme hagi presentat candidatura per organitzar els Campionats del Món del 2015.

La pròxima setmana s’entregarà el dossier complet de la candidatura a la UCI, que prendrà la decisió al setembre. “Estem fent la demostració al món de la mountain bike que sabem organitzar un esdeveniment d’alt nivell”, va afirmar el cap de Govern, Antoni Martí, que va assenyalar que l’executiu dóna suport a aquesta iniciativa i que hi “serà present mitjançant Andorra Turisme”.

Les curses de ‘cross-country’ olímpic es decideixen al final

Qui va poder seguir dissabte les curses de cross-country olímpic (XCO) segur que no va quedar defraudat. Van ser intenses i no es van decidir fins l’última volta.

En categoria masculina el txec Ondrej Cink va aconseguir distanciar-se en la tercera volta. Al darrere hi havia un grup perseguidor que anava restant unitats. El líder va anar perdent força a mesura que completava el recorregut, fet que va aprofitar el suís Schurter, el líder de la Copa del Món, per caçar-lo a dos quilòmetres per al final i guanyar la prova. Segon va ser el txec i tercer, el francès Stéphane Tempier. La participació de Guy Díaz en la cursa va ser testimonial, ja que es va haver de retirar en la primera volta pel trencament del canvi.

En fèmines es va viure un guió similar. La txeca Katerina Nash va escapar-se, però no va agafar prou distància perquè l’atac fos definitiu. En l’última volta al circuit, l’alemanya Sabine Spitz va apujar el ritme per acabar-se imposant. La segona plaça va ser per a Nash i la tercera, per a la italiana Eva Lechner.

En sub-23 el vencedor va ser el francès Hugo Drechou. Adrià Urcelay es va retirar al final de la tercera volta quan el cap de cursa estava a punt de doblar-lo. “Ha estat una experiència única”, va indicar Urcelay, que debutava a la Copa del Món.