Gerard Piqué ‘puja’ al seu FC Andorra

El 10 de novembre, el Futbol Club Andorra, dirigit per Richard Imbernón i amb una plantilla farcida de jugadors andorrans, empatava 0 a 0 contra l’Igualada al Centre d’Entrenaments de la FAF a Santa Coloma. L’equip tricolor sumava el seu tretzè punt per ocupar la dotzena posició, a tres punts de les posicions de descens i a 14 del líder, el Mollerussa, i a 11 del segon, l’UD Viladecans. El club no estava per a cap alegria. Els deutes angoixaven un club que ha viscut les últimes temporades fent equilibris sobre un filferro i a punt de la desaparició després d’algunes gestions d’anteriors juntes. A l’actual, gairebé ningú els obria les portes ni els donava suport econòmic, però l’arribada del defensa de l’FC Barcelona, Gerard Piqué, i la seva empresa, Kosmos Holding, va treure el club de l’UVI després de molts anys instal·lat i vivint amb moltes penúries. Això sí, gràcies a Emili Vicente i un projecte molt humil van aspirar a l’ascens a tercera divisió en l’última jornada al terreny de joc de la UE Sants. Va ser arribar Gerard Piqué i tothom es va interessar pel club. L’FC Andorra va deixar d’estar instal·lat en l’oblit i jornada rere jornada va remuntar posicions amb 22 jornades consecutives, les últimes, sense perdre cap partit. Ahir es va imposar per 3 a 0 a l’UD Viladecans i va conquerir el títol del grup 2 de primera catalana i també va assolir l’ascens a tercera divisió espanyola. Havia de sumar els tres punts i ho va aconseguir. Mentrestant, el CE Manresa jugarà la promoció d’ascens en vèncer per 1 a 2 el Lleida Esportiu B i acabar a només un punt de l’FC Andorra. L’últim partit en aquesta categoria va ser el 19 de maig del 2002 contra el Tàrrega. Per tant, disset anys després tornen a una categoria amb només sis mesos des de l’arribada de Gerard Piqué.
El camp de Prada de Moles d’Encamp estava ple i amb premsa provinent d’Espanya pendent de la visita de Gerard Piqué. No només els mitjans de comunicació de fora, sinó també bona part del públic. A més a més, la part de fora de Prada de Moles també feia goig. El cavall guanyador motiva la gent. El partit va començar amb el domini total de l’FC Andorra. Toc i toc i un rival, amb tres defenses centrals, i que només li valia la victòria per aspirar a l’ascens i ni ho va semblar. Al minut 14, el migcampista Rubén Bover –un jugador que va compartir equip amb Raúl González Blanco al Cosmos de Nova York– es va inventar una bonica jugada individual driblant fins a tres jugadors i superant amb un xut creuat el porter Jaime. L’UD Viladecans no trobava resposta i Fede Bessone avisava amb una centrada xut que s’estavellava al travesser per la part de fora. Aquest va ser el preludi del 2 a 0, ja que al minut 19, Ernest Forgas va marcar a la mitja volta després de rebre una assistència de Rubén Bover. Cinc minuts després, Ernest Forgas va estar a punt de marcar el 3 a 0 amb un remat de cap a centrada de Ferran Tacón que va refusar de manera espectacular el porter Jaime. L’única aproximació de l’UD Viladecans en el primer temps va ser amb un remat d’Iván Peralta per sobre del travesser.
Abans d’arribar-se al descans, l’FC Andorra va desaprofitar dos mà a mà. Primer va ser Ernest Forgas, que va enviar fora amb tot a favor, i després Moha Keita, que va refusar el porter Jaime. A la represa, el toc i toc de l’FC Andorra va ser el gran dominador. Un partit de molt de control i alguna entrada a destemps de l’UD Viladecans. Al minut 56, Quique va estar a punt de marcar de gol olímpic, però Nico Ratti va refusar amb una gran estirada. Els de Gabri García, que els va faltar profunditat, ja que van apostar més pel control, van sentenciar al minut 65 amb una paret entre Ernest Forgas i Fede Bessone i el lateral esquerre va assistir Ludo, que va marcar a porteria buida. El partit es va endurir per part dels de Raúl Paje i Gallardo va ser expulsat amb una vermella directa per una forta entrada a Martí Riverola. Els catalans tanquen la lliga amb sis jornades consecutives sense guanyar. L’ambiciós projecte de Gerard Piqué, salvador de l’FC Andorra sense cap mena de dubte, dona el primer pas i puja a tercera divisió espanyola. Del benvingut Mr. Marshall a benvingut Mr. Pique. Sort d’ell...

Gabri García:  “Sense Piqué hauria estat impossible”

El tècnic de l’FC Andorra, Gabri García, va lloar el seu jefe, Gerard Piqué, després d’assolir l’ascens a tercera divisió espanyola. “Ell té moltíssima culpa que hàgim ascendit, perquè al final això és la seva idea, el seu projecte i la seva ambició. Sense ell hauria estat impossible. El projecte és ambiciós i ja hem guanyat un any. L’ambició d’ell és molt gran i el país també està involucrat i nosaltres tenim moltes ganes de créixer.” Gabri García també va disculpar la seva absència. “Li hauria agradat venir. És comprensible. Dissabte no va anar com esperàvem.”