Golejada històrica de l’FC Andorra, que puja fins al setè lloc de la classificació

Els més de setanta espectadors que, tot i el fred, es van apropar ahir a Aixovall per veure l’FC Andorra van rebre un molt bon regal de Reis en forma de gols i espectacle futbolístic.

I és que els de Richard Imbernón van guanyar el Cervià amb una golejada sense precedents que va arribar als dos dígits i, a més, els visitants no van foradar la porteria de Nico, que molt poca feina va tenir al llarg dels 90 minuts de partit.

L’FC Andorra va imposar el seu joc des dels primers minuts, mostrant-se molt superior tàcticament i, sobretot, físicament, i  va guanyar la partida al Cervià en possessió de la pilota i recuperacions. Aquesta superioritat no va trigar gaires minuts a traslladar-se a l’electrònic. Va ser al minut 17 quan Andorrà, aprofitant una errada de Pérez dins l’àrea, va obrir el marcador. No havien passat ni cinc minuts quan el partit es va trencar definitivament amb el segon gol, que demostrava la superioritat del conjunt andorrà. Somoza, que rep la pilota a passada de Toscano, toca cap al centre de l’àrea i Mejías supera el porter amb una rematada rasa al marge esquerre de la porteria. Al minut 25 Andorrà, a centrada de Riera, remata dins l’àrea i supera per segon cop el porter rival.
Tot i que al minut 32 Toscano va enviar la pilota al pal esquerre, l’encert no se’n va anar de les botes dels d’Imbernón i, deu minuts més tard, Riera va fer pujar el 4-0 al marcador després d’una rematada a passada de Cristian pel marge dret de l’àrea.
La lògica apuntava que en la segona part l’FC Andorra afluixaria, però el futbol i la lògica van ser ahir termes antagònics i els d’Imbernón van seguir collant fins a deixar al Cervià sense ganes de tornar mai més a Andorra. Al minut 46, després d’una passada en profunditat de Mejías, Riera feia embogir el públic després d’un bonic gol de vaselina des del pal esquerre.
Eric va fer el sisè gol de la jornada en una jugada al contraatac en què va superar el porter amb un xut ras pel pal dret. Això era al m. 48 i, vuit minuts més tard, Cristian tornava a batre el porter del Cervià. Al minut 62 va entrar al terreny de joc el benjamí de l’equip, Álvaro, que va demostrar no tan sols tenir fam de gols sinó que també té encert anotador. I és que al m. 64, i després al 67, va batre per partida doble Eugeni, en dos gols calcats a passada de Mejías i una paret prèvia entre aquest i Riera. L’encarregat de deixar el marcador rodó va ser Joel, que va anotar el darrer gol al minut 80 i va tancar així el millor resultat que han fet els de Richard Imbernón des del començament de temporada.
Amb aquests tres punts, l’FC Andorra puja tres posicions a la classificació i se situa setè, a nou punts del líder.